Schepenposten zijn verdeeld in Hove

HOVE – Dat N-VA en Fan van Hove de volgende legislatuur in de gemeente Hove een samenwerkingsverband hebben getekend wisten we al de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober 2018. En dus werd er deze week vergaderd voor wie nu wat gaat doen voor de komende 6 jaar in de gemeente. En het voorstel van Burgemeester Koen Volkaert werd ook goedgekeurd op de kartelraad van de nieuwe partners.

Zo zal N-VA de burgemeestersjerp voor zijn rekening nemen en twee schepenen afvaardigen en zullen de resterende twee schepenposten worden ingevuld door het kartel Fan van Hove. Kortom zal dus burgemeester Koen Volckaerts burgemeester blijven en krijgt de gemeente Hove als eerste schepen zijn oud-burgemeester Luc Vuylsteke de Laps terug die zal instaan voor ondermeer financieen en ruimtelijke ordening en lokale economie. ‘Wel zal dit maar voor een halve termijn zijn’, zegt de eerste schepen. ‘Want binnen drie jaar ben ik 66 jaar en wil ik graag op pensioen gaan. Dan zal ik wellicht worden opgevolgd door mijn partijgenoot Wim Bollaert.’ De tweede schepenzetel bij het kartel gaat naar Els Pauwels die zal instaan voor onder meer jeugd en sport. En zij wordt ook de nieuwe voorzitter van het bijzonder sociaal comité dat je kan vergelijken met de vroegere OCMW raad.’ Bij N-VA krijgt Gerda Lambrecht de schepenpost voor Onderwijs en cultuur en zal Bart Van Couwenberghe instaan voor Natuur en digitalisering.

Voor de schepenen van N-VA is dit eigenlijk bijna een vernieuwing van hun schepen ambt. Tenslotte zal ook Guido Sel van N-VA de voorzitter blijven van de gemeenteraad die dus vanaf 1 januari 2019 van zes schepenen naar vijf schepenen gaat.