Slimme deelfietsen verbinden de stad Mortsel met Antwerpen

MORTSEL – Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project dat gisteren werd voorgesteld in de stad.

In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen door de deelnemers vrij gebruikt worden, maar zijn vooral handig om op en af naar de stad Antwerpen te rijden. Zo zal Cloudbike het eerste dergelijk deelfietssysteem in de Zuidrand van Antwerpen worden, en een goed alternatief voor het Velosysteem!

De fietsen in de stad Mortsel zullen geplaatst worden op en rond het Stadsplein – het gemeenteplein en op de hoek Jozef Hermanslei-Antwerpsestraat  De Cloudbike-fietsen kunnen gehuurd worden via een smartphone-applicatie die de dichtstbijzijnde beschikbare fiets vindt en het slot ontgrendelt.

Na gebruik kan het slot manueel gesloten worden, waarna de rit eindigt en de betaling automatisch verwerkt wordt in de app. Gebruikers hebben geen abonnement nodig. Een ritje kost 0,50 euro voor de eerste 10 minuten. Daarna betaal je 0,05 euro per minuut. Met een dagpas van 6 euro mag je 24 uur lang ongelimiteerd ritjes van telkens 40 minuten (inbegrepen in de prijs) maken. Alle info hierover is terug te vinden op de website www.cloudbike.be