Smeltfeest en nieuwjaarsdrink in de Gemeente Kontich gaan hand in hand

KONTICH – Zondag 7 januari hebben heel wat gemeenten in onze zuidrand van Antwerpen hun inwoners een drankje aangeboden in de traditionele nieuwjaarsdrink. Dit was ook zo in de gemeente Kontich waar men de nieuwjaarsdrink verdeeld over drie dagen. Het komt er op neer dat de gemeente ook de mensen van Kontich Waarloos en Kontich Kazerne een gelukkig Nieuwjaar wil wensen.

En afgelopen zondag was het de beurt voor de inwoners uit het centrum van de gemeente. Deze nieuwjaarsdrink werd gehouden op het ijs van Kontich schaats dat ook aan de laatste dag en dus het smeltfeest bezig was. Rond 15.30u opende burgemeester Bart Seldeslachts met zijn traditionele speetch. Daarna maakte cultuurschepen Veerle Van Dyck de winnares bekend van de wedstrijd schrijf je tekst of poezie, en wij zetten hem op de gevel van het pas gerenoveerde Altenahuis of Altenakapel.

Deze wedstrijd werd gewonnen door Mevr Ingrid Brion die hiermee door de gemeente Kontich en de winkel en handelarenvereniging VANK in de prijzen en bloemetjes werd gezet. Tenslotte nam ook sportschepen Pieter Defoort het woord om alle schaatsers te danken voor alweer een succesvolle 10e editie van Kontich Schaatst. En dan was het tijd voor de vele bezoekers om het glas te heffen op het nieuwe jaar en kon de stekker uit de vriesmachine om het ijs stilaan te laten smelten naar volgend jaar toe.

De lokale radio voor de zuidrand van Antwerpen was erbij en had een korte babbel met burgemeester Bart Seldeslachts.

%d bloggers liken dit: