Snelheidsverlaging in 20 straten

DUFFEL – Vanaf woensdag 28 maart verlaagt in 20 straten in de gemeente Duffel de toegelaten snelheid van 70 naar 50 kilometer per uur. Op een aantal plaatsen past de huidige maximumsnelheid niet langer bij de actuele verkeerssituatie.

De gemeente wil daarnaast zorgen voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker. Daarom zal vanaf woensdag 28 maart de snelheid in 20 straten veranderen van 70 naar 50 kilometer per uur. De gemeente past deze nieuwe regel enkel toe in straten waar geen fietspad is. Het zijn vooral smalle wegen en wegen waar veel fietsers komen, omdat ze deel uitmaken van een fietsroute of gewoon aangenaam zijn om te fietsen.

In totaal gaat het om 16 km Duffelse wegen. Deze snelheidsverlaging gaat van start vanaf woensdag 28 maart. Eerst moeten alle noodzakelijke verkeersborden en markeringen voorzien zijn. De meeste van deze straten zijn redelijk smal, waardoor het plaatsen van verkeersborden volstaat. In sommige straten zal dit niet voldoende zijn. Daar voorziet de gemeente extra markeringen. In de Binnenweg en de Euster komen er brede fietssuggestiestroken. Zo krijgt de automobilist echt het gevoel dat hij zijn snelheid moet aanpassen.

Een overzicht van alle straten waar binnenkort minder snel mag gereden worden vind je terug op de Duffelse gemeentelijke website.