Sofie Jaeken, Gert Van Nuffelen, Nynthe Welslau en Griet Van Nuffel verkozen tot Boechoutse sportlaureaten

In Boechout werden de sportlaureaten van het afgelopen jaar bekendgemaakt tijdens het Feest van de Sport. Het grote publiek én een vakjury konden hun stem uitbrengen. Acrogymnaste Sofie Jaeken, voetbaltrainer Gert Van Nuffelen, amazone Nynthe Welslau en sportvrijwilliger Griet Van Nuffel vielen in de prijzen.

De gemeente Boechout en de sportraad vierden op het Feest van de Sport de sportlaureaten van het afgelopen jaar. Het waren de Boechoutenaren zelf en een vakjury die konden stemmen op hun favorieten uit de 11 genomineerden. “Meer dan 1.400 mensen hebben hun stem uitgebracht bij de publieksenquête. En ook de leden van de sportraad, de leden van sportregio Midden-Provincie en de sportlaureaten van vorig jaar mochten als vakjury hun stem uitbrengen”, vertelt schepen van Sport Rudi Goyvaerts. “Zo kwamen we uit bij vier sterke winnaars”, zegt hij.

Fenomenale sporter 2022

In de categorie ‘fenomenale sporter’ ging de gemeente op zoek naar inwoners die een opvallende sportprestatie hadden neergezet. En dat is wat je zeker kan zeggen van de 17-jarige acrogymnaste Sofie Jaeken. Ze won het afgelopen jaar goud op het Belgisch kampioenschap acrogym in de categorie ‘junior 12-19’. Daarna trok Sofie naar het wereldkampioenschap acrogym in Baku (Azerbeidzjan) waar ze onder het grote internationale deelnemersveld een fantastische oefening turnde. Samen met haar teamladen Mirte en Lauren behaalde ze 28,650 punten. Enkel Azerbeidzjan zelf deed beter en dus werd Sofie vicewereldkampioen.

Grandioze trainer 2022

In Boechout zijn er duidelijk heel wat grandioze trainers. Maar de titel ging uiteindelijk naar voetbaltrainer Gert Van Nuffelen die bij Sporting Vremde de jonge voetballertjes helpt bij het ontdekken van hun talenten. Ook inzetten op team spirit en fairplay vindt Gert belangrijk. Elke zaterdag vind je hem vol enthousiasme op het veld wanneer hij de kleinste spelers van de U5-ploeg een speelse, afwisselende training geeft. Ook de U6- en U7-ploeg mogen genieten van de humor en motiverende woorden van trainer Gert. Vanaf de zijlijn kijkt iedereen steeds met bewondering naar zijn inzet, energie en animo.

Sportieve nieuwkomer 2022

In de categorie ‘sportieve nieuwkomer’ ging de prijs naar de 12-jarige Nynthe Welslau. Met haar pony Darwin, die ze heeft sinds december 2021, begon ze in februari deel te nemen aan jumpings. Ze startte in de laagste klasse met 30 cm en is op enkele maanden tijd helemaal opgeklommen naar de proef van 80 cm. Nynthe behaalde het voorbije jaar tientallen overwinningen en prijzen en als kers op de taart kwalificeerde ze zich voor de kerstjumping in de Nekkerhal in Mechelen.

Super sportvrijwilliger 2022

Maar liefst 25 jaar zet Griet Van Nuffel zich al in als vrijwilliger bij Wapper vzw, een sportclub voor mensen met een beperking. Ze begeleidt er de zwemmers, zorgt voor de administratieve kant van het zwemluik binnen de club, gaat mee naar wedstrijden en nog zoveel meer. De zwemmers van en naar de startblok begeleiden, een bemoedigend woord … Griet doet het allemaal! Elke zaterdagochtend staat ze paraat om ook de zwemlessen van de jongste zwemmertjes met een handicap te ondersteunen.

Ook alle sportkampioenen van het voorbije jaar werden op het Feest van de Sport in de bloemetjes gezet.

Foto: copyright Ann S

%d bloggers liken dit: