Speelpleinwerking SPED in Edegem breidt uit en trekt de wijken in

Na een succesvolle speelpleinwerking SPED in de krokusvakantie besliste lokaal bestuur Edegem om ook in paasvakantie twee speelweken te organiseren. Nieuw is dat SPED tijdens deze bijkomende speelperiodes naar twee wijken trekt. “We merkten dat we niet alle kinderen en jongeren in Edegem bereikten met onze zomerse speelpleinwerking in Hangar 27”, zegt schepen voor jeugd Lawrence Vancraeyenest. “Daarom komen we met SPED nu tot bij hen en hopen we dat we hen op die manier warm kunnen maken voor het vakantieaanbod in de zomervakantie.”

De extra speelweken in de Paasvakantie komen bovenop het zomeraanbod. De Edegemse speelpleinwerking SPED organiseert in de zomervakantie gedurende zeven weken dagelijks spelplezier voor gemiddeld 80 à 90 kinderen per weekdag. SPED is er voor kinderen uit de lagere school en tieners tot 15 jaar. Elke week wordt ondersteund door een team van ongeveer 16 animatoren. “Het is onder andere dankzij die grote groep vrijwilligers dat we deze extra speelweken kunnen aanbieden”, vertelt schepen Vancraeyenest. “SPED is een laagdrempelig vakantieaanbod met een vrije lage deelnameprijs. Toch merkten we dat niet alle kinderen in onze gemeente de weg ernaartoe vonden. Met deze wijkwerking hopen we de drempel nog meer te verlagen.”

SPED naar de wijken brengen, heeft volgens de schepen voor jeugd en wijkwerking nog een extra troef. “Dit aanbod kan ook een wijkversterkend effect hebben. Het kan inwoners samenbrengen. We kunnen bovendien op een positieve manier in contact komen met de ouders. Zo leren zij de SPEDwerking kennen. Het kan voor kinderen eventueel een opstap zijn om lid te worden van een van onze Edegemse jeugdbewegingen in onze gemeente”, besluit Lawrence Vancraeyenest.

Lokaal bestuur Edegem houdt in haar speelpleinwerking vanzelfsprekend rekening met de coronamaatregelen van dat moment.

%d bloggers liken dit: