Spoorwegzate tussen Meylweg en fiets-o-strade ingewandeld in Kontich.

KONTICH – Gisterenochtend rond 11 uur verzamelden enkele tientallen mensen -vooral inwoners van Kontich – zich aan het voetbalterrein van Fc VDP Sport langs de Meylweg op de grens met Hove om de mooie nieuwe spoorwegzate tussen de Meylweg en de Fiets-o-strade nabij het station van Kontich Kazerne in te wandelen. Enkel het weer was de grote spelbreker. Net voor 11 uur had het nog een flinke bui gedaan en dat zal toch wel wat geinteresseerden hebben thuis gehouden.

Het viel ook op dat bijna alle wandelaars inwoners waren uit Kontich en dat er bijna niemand uit De Vredewijk uit het nabijgelegen Hove aanwezig was, terwijl deze mensen anders toch interesse tonen over het reilen en zeilen van initiatieven aan de Meylweg. Het zogenaamde lintje van de spoorwegzate, die afgelopen zomer werd verworven, werd door diverse schepenen van Kontich en burgemeester Bart Seldeslachts doorgeknipt, na het verwelkomingswoord van milieuschepen Wim Annaert.

Vervolgens was het wandelen geblazen voor de aanwezigen op het erg mooie vernieuwde wandel- en fietspad tot aan de fiets -o-strade en terug om nadien even uit te rusten bij een glaasje cava of fruitsap. Ook regioradio Zuidrand ging meewandelen en vroeg nog voor de officiële opening aan schepen Wim Annaert wat een spoorwegzate eigenlijk is.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/spoorwegzate-meylweg-ingewandeld-interview-wim-annaert

%d bloggers liken dit: