Sportkampen en speelpleinen waren groot succes

HOVE – Op de sportkampen in de paasvakantie kregen de Hovese kinderen voor de eerste keer voorrang. Zij konden zich eerder inschrijven dan de kinderen van buiten de gemeente.

Bovendien moesten volgens de nieuwe regel de niet-Hovese kinderen wel in Hove naar school gaan. Zo waren er tijdens het Paassportkamp 29 kinderen uit Hove en 11 kinderen van buiten de gemeente die in Hove naar school gaan. De aanleiding van de nieuwe regel was het grote succes van de zomersportkampen in 2017.

Tientallen kinderen moesten toen wegens plaatsgebrek geweigerd worden. De nieuwe regel voorziet dat tijdens de eerste inschrijvingsweek voorkeur wordt gegeven aan de kinderen van Hove. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag werd de capaciteit ook uitgebreid naar 100 kinderen per sportkamp.

“Het succes van de Hovese sportkampen is het gevolg van een degelijke organisatie en kwalitatieve begeleiding door pedagogisch geschoolde animatoren. Hetzelfde geldt voor de speelpleinen waar we elk jaar meer en meer inschrijvingen zien. Vorig jaar zagen we gemiddeld 46 kinderen per dag en waren er bijna 1500 aanwezigheden,” zegt schepen van jeugd en sport Guy Wollants.

Nieuwe inschrijvingen zomerkampen
Morgen maandag 16 april starten de inschrijvingen van de Hovese zomersportkampen. “Er zijn twee sportkampen in de grote vakantie. Eén week in juli en één week in augustus. Elke sportkampweek voorziet 100 deelnemers. Tijdens de eerste inschrijvingsweek komen er zowel in juli als in augustus 80 plaatsen open voor kinderen die in Hove wonen. De kinderen die in Hove naar school gaan maar niet in Hove wonen kunnen zich de week nadien inschrijven .”

“Van deze 80 voorzien we ook 5 plaatsen voor kinderen uit kansengroepen via het OCMW. Want kinderen uit kansengroepen en kinderen met een beperking moeten kansen krijgen om deel te nemen aan sportieve activiteiten,” sluit Schepen Guy Wollant af.

Voor het volledige aanbod aan sportactiviteiten en sportkampen  kan u terecht op de website www.hove.be/sportdienst , of via tel op  03/454.39.01 of sport@hove.be.

%d bloggers liken dit: