STAD LIER EN OCMW: Samen tegen corona – Zaterdagmarkt blijft voorlopig aan Renaat Veremansplein

Op basis van het nieuwe Ministerieel Besluit en de versoepeling voor de openbare markten (nationale veiligheidsraad 24 juni), besliste de stad in overleg met de Lierse Marktvereniging om de zaterdagmarkt te behouden op de verhuisde locatie aan het Renaat Veremansplein. Nu het aantal van max. 50 kramen komt te vervallen, is er op die locatie voldoende ruimte om voor de veilige plaatsing van alle abonnementshouders te zorgen volgens de spreidingsnorm (max. 1 klant per lopende 1,5m kraam). De kramen blijven ingericht in Anton Bergmannlaan, Renaat Veremansplein, Rederijkerslei en Ernest Staaslei.

We kunnen vanaf 4 juli bijkomend een beperkt aantal losse standhouders verwelkomen. De loting voor de losse standhouders vindt plaats om 7.30 uur (i.p.v. 8 uur) op de vaste locatie ter hoogte van de hoek van de Kruisbogenhofstraat met het Renaat Veremansplein. Het marktplan wordt beperkt uitgebreid in functie van de plaatsing van de losse standplaatsen, enerzijds in de Kruisbogenhofstraat (tussen R. Veremansplein en de ingang van Bpost) en anderzijds in de Anton Bergmannlaan (zijde hoofdingang school, richting F. Peltzerstraat).

Net zoals dit nu al gebeurt, zullen stewards de vier in- en uitgangen aan beide zijden van de Anton Bergmannlaan, de Kruisbogenhofstraat en Kantstraat blijven monitoren om zo het aantal bezoekers te controleren en de veiligheid van iedereen op de markt te garanderen. Ze worden hierin bijgestaan door lokale politie Lier. Aan elke ingang is handgel voorzien om te handen te ontsmetten voor de aanvang van het bezoek aan de markt. Op de markt dien je als bezoeker nog steeds het aangegeven parcours te volgen, in éénrichtingsverkeer.

%d bloggers liken dit: