Stad Mortsel breekt taboes op internationale Vrouwendag

MORTSEL – Gisteren was het de jaarlijkse internationale vrouwendag. In de stad Mortsel was dit het teken om de eeuwenoude cliches tussen vrouw en man officieel een halt toe te roepen. Daarom organiseerde de stad Mortsel samen met VVV of vooroordeel Vrij Vlaanderen – de socio culturele organisatie Curieus – de vrouwenorganisatie Zij-kant en het Agentschap Integratie en Inburgering een schitterende one Woman Comedyshow met Veerle Malschaert.

De comédienne kwam langs met “Weg met de Cliches” in het cultureel centrum  en de Mark Liebrecht Schouwburg in de Heilig Kruisstraat. Het werd een schitterende avond waarop de lachspieren uitgebreid getest werden en die werd bijgewoon door om en bij de 200 toeschouwers waaronder uiteraard heel wat vrouwen, maar ook zeker wat mannen van verschillende leeftijden en migratieachtergrond.

Als opener had Schepen Gitta Vanpeborgh het in de eerste plaats over hoe moeilijk de vrouwen het hebben gehad in het verleden om zich op dezelfde hoogte te krijgen als de man in onze samenleving. Maar anno 2018 moeten alle negatieve cliches uit het verleden nu officieel van de baan zijn en daarom deze schitterende avond in onze stad Mortsel. Bij het binnenkomen van de goed gevulde zaal kregen zowel mannen als vrouwen  een leuke attentie of Chocolaatje aangeboden door de inrichters. Ook erg mooi waren de speciale kostuums op het podium voor een vrouw en een man die gemaakt werden door theater Froefroe.

Lokale radio Frekwent was al aanwezig nog voor de schitterende avond begon en had er een gezellige babbel met Schepen Gitta Vanpeborgh en actrice Veerle Malschaert.