Stoomboot, Astrid Nijgh en Lennaert Maes eren overleden artiesten

EDEGEM – Ook Edegem neemt deel aan Vlaanderen Feest! Op donderdag 11 juli zet de gemeente de meest verdienstelijke vereniging van 2019 in de bloemetjes. Daarna brengt de Nederlandse coryfee Astrid Nijgh, samen met Stoomboot en Lennaerts Maes, een ode aan overleden zangers uit Vlaanderen én Nederland.
Om 19 uur ontdekt men wie ‘Oekraïne Project Edegem’ opvolgt als meest verdienstelijke ve
reniging. Stoomboot (Niels Boutsen) zorgt voor de muzikale noot met ‘kleine liedjes’ in het Nederlands. Hij studeerde tien jaar drums aan de academie van Overijse, won in 2011 de Nekka-wedstrijd en maakte vorig jaar zijn derde elpee.

Om 20u30 brengt Stoomboot, samen met Astrid Nijgh en Lennaert Maes ‘Door de overlevenden’. 50 jaar na ‘Voor de overlevenden’ eren zij overleden artiesten van bij ons. Astrid Nijgh is gekend van hits als ‘Ik doe wat ik doe’ en ‘Alleen is maar alleen’. Lennaert Maes is de frontman van Lenny & de Wespen. Zij brengen werk van onder meer Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Zjef Vanuytsel, Luc De Vos, Louis Neefs en Yasmine. ‘Door de overlevenden’ is de opvolger van de succesvolle tournee ‘Nijghse vrouwen’ waarbij Astrid Nijgh met twee zangeressen optrad. Nu doet ze het met twee jongens.

Schepen Koen Michiels (N-VA): ‘Iedereen die graag wordt ontroerd, herinneringen ophaalt en meezingt, is met deze show aan het juiste adres.’ Gratis te bekijken in Hangar 27 aan de Parklaan. (EM)

%d bloggers liken dit: