Streekvereniging Zuidrand bestaat 1 jaar en stelt jaarkalender voor

REGIO – De streekvereniging Zuidrand werd opgericht in de mooie Altenakapel in de gemeente Kontich op 9 januari 2017. En nu een jaar later en het harde werk om alles in orde te krijgen kunnen ze er met een nieuw team van 8 mensen echt tegenaan.

Ongeveer 2 weken geleden werd er ook met een kleine 100 mensen van verschillende verenigingen uit diverse gemeenten samen gezeten en werd er gewerkt aan de nieuwe jaarkalender die gisteren werd voorgesteld in het oude gemeentehuis van de gemeente Kontich onder het waakzaam oog van voorzitter Bart Seldeslachts, ondervoorzitster Goedele Van der Spiegel en afgevaardigde van de provincie Antwerpen en gedeputeerde Rik Rottger.

En het werd de opgeroepen pers meteen duidelijk dat de streekvereniging staat te trappelen om er iets schitterend van te maken. En het is dat wat onze mooie zuidrand van Antwerpen ook echt verdiend. De streekvereniging Zuidrand bundelt de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en de stad Mortsel en in iets mindere mate ook de gemeente Boechout.

En dat is nu net de regio waar onze lokale radio Frekwent zich het best voelt. Wij waren op deze erg belangrijke afspraak en hadden er schitterende interviews met de mensen van de streekvereniging Zuidrand.

Onze belofte is alvast dat we deze streekvereniging Zuidrand met fierheid zullen uitdragen overal waar we komen voor onze interviews. Wij hadden na de voorstelling ondermeer een korte en gezellige babbel met gedeputeerde van de provincie Antwerpen voor ondermeer milieu, natuur en landschap Rik Röttger.