Streekvereniging Zuidrand doet Kontich leven op Ergoeddag

KONTICH – Zondagochtend rond 10 uur kwamen heel wat mensen bij elkaar in het oude gemeentehuis in de gemeente Kontich. Onze streekvereniging had daar verzamelen geblazen voor een knappe ingerichte Erfgoeddag 2018.

Zo was er de uiteenzetting van wat er allemaal op het programma stond door de voorzitter van de streekvereniging en burgemeester Bart Seldeslachts. Er was het mooi ingerichte streekcafé met diverse streekbiertjes en filmpjes van vroeger en nu op de benedenverdieping van het oude gemeentehuis en boven was er een vertelster voor de kids met zoete en zotte volksverhalen.

De hoofdbrok was uiteraard de dorpswandeling ontdek de nieuwe erfgoedborden waarvan het eerste aan het Oude gemeentehuis zelf stond en je kon er geheime streekrecepten binnen brengen waar later lokale horeca chefs mee aan de slag zullen gaan voor een Zuidrandkookboek naar de Week Van De Smaak toe later dit jaar 2018.

Opvallend was ook dat er enkele tientallen sympatisanten van de politieke partij N-VA present tekenden op deze Erfgoeddag in Kontich. “Wij houden vandaag onze Teambuildingdag,” zei de lokale voorzitter Bert Cauwenberg. “En uiteraard wilden we een deel van deze familiedag koppelen aan Erfgoeddag 2018 in onze mooie Zuidrand.

In het CC De Markgraaf in de nabije gemeente Hove was er dan Erfgoeddag met verkiezingspamfletten en in de namiddag was er in de gemeente Edegem nog de verkiezing van het mooiste Erfgoed van de gemeente.

Uw lokale Radio Frekwent was bij de start  aanwezig  en had er een korte en gezellige babbel met Burgemeester Bart Seldeslachts.

%d bloggers liken dit: