Streekvereniging Zuidrand organiseert inspiratiemoment Cultureel Erfgoed

KONTICH – Sinds kort zet de Vlaamse Regering de deur terug open om een regionale erfgoed-cel uit te bouwen. Op 1 april 2020 krijgt Streekvereniging Zuidrand de kans om een cultureel erfgoedconvenant af te sluiten voor onze regio.

Met zo’n convenant kunnen ze ondersteuning bieden aan het cultureel erfgoed, de beheerders ervan en de cultureel-erfgoedgemeenschappen die belang hechten aan erfgoed.

Streekvereniging Zuidrand wil absoluut inzetten op deze kans. Daarom is men bezig met het schrijven van een beleidsplan cultureel erfgoed voor onze regio.

De stem van het brede publiek is hierbij belangrijk Tijdens een inspiratiemoment cultureel erfgoed legt men de deelnemers volgende vragen voor: Waar zie jij mogelijkheden tot samenwerking? Welke erfgoedprojecten kan de Streekvereniging op poten zetten? Welk erfgoed kunnen ze ondersteunen? Welk erfgoed vind jij belangrijk en kenmerkend voor onze regio en verdient dus de nodige aandacht?’

Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen bereiken.

De bewoners van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel worden uitgenodigd op het inspiratiemoment op dinsdag 15 oktober om 20 uur in Zaal Sint-Jan in de bibliotheek van Kontich aan het Sint-Jansplein.

Graag een seintje als je erbij wil zijn via info@dezuidrand.be. (EM)

%d bloggers liken dit: