Streekvereniging Zuidrand stelt Boeren en Burgers voor

REGIO – Gisterenmiddag rond 14 uur had onze streekvereniging Zuidrand verzamelen geblazen op het Melkveebedrijf Bella & Rosita in de gemeente Edegem om hun eerste nieuwe project voor te stellen.

Onder de titel Boeren en Burgers is het de bedoeling om belevingsmomenten in te richten op diverse boerderijen in onze mooie zuidrand en daarmee vooral de burgers en inwoners dichter bij de landbouwers en hun bedrijven te brengen. Dit nieuwe project kreeg alvast heel wat medewerking van onze provincie en de Vlaamse overheid en uiteraard de 7 gemeenten die meewerken aan de streekvereniging.

Ook nog andere partners zullen aan deze activiteit meewerken waarin onze streekvereniging ook nog op zoek is naar een aantal vrijwilligers om dit alles mee op poten te zetten. We denken dat we ongeveer een jaar tijd nodig hebben om alles uit te werken vertelden de mensen van de Streekvereniging. Al zou het ook een stuk sneller kunnen gaan.

Goedele van der Spiegel, bestuurster en schepen voor milieu, natuur en duurzame ontwikkeling in de gemeente Edegem benadrukt het belang van het thema landbouw binnen de streekvereniging: “De streekvereniging Zuidrand werkt initieel aan het samenbrengen van de thema’s cultuur, toerisme, natuur en landschap.

Lieve Voets, schepen en bestuurster in Mortsel verwoordt het zo: “Landbouwbedrijven kan je in onze regio op twee handen tellen. Wanneer je in Mortsel begint te tellen, houdt het al op bij 1. Burgers en boeren raken zo van elkaar vervreemd. Met ons project voelen landbouwers zich gesterkt door de connectie die ze maken met andere landbouwbedrijven. Onze burgers, specifiek gezinnen, bedrijven en scholen worden uitgenodigd en gestimuleerd om opnieuw het rijke landbouwgebeuren te leren kennen en te waarderen.

Onze radiomedewerker had er alvast een korte babbel over met bestuurster Sabine Caremans.

 

%d bloggers liken dit: