Streekvereniging Zuidrand zet de paasvakantie in met nieuwe app

REGIO – Wandelend in de frisse lentezon, met een ijsje van de Kriekelaarhoeve in de hand, lossen we het mysterie van de spoorwegontvoering in Kontich op zei men ons gisteren bij de voorstelling van de nieuwe wandelapp bij onze streekvereniging Zuidrand.

Het mysterie van de spoorwegontvoering speelt zich af in Waarloos en leidt je naar de Oude-Spoorwegberm van Natuurpunt. Detectiveduo Noor en Lukas moeten de ontvoering oplossen langs de spoorweg en nemen je mee op pad. “De Zuidrand ontwikkelde de interactieve Zuidrand-wandelapp speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo kan je het verrassende natuurlijke en historische erfgoed van een mooie streek – vlakbij huis ontdekken. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren,” zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA)

“Je start aan de Kriekelaarhoeve waar je terecht kan voor heerlijke zuivelproducten zoals ijs, rijstpap en pudding.  Daarna kom je terecht in het natuurgebied de Oude Spoorweg van Natuurpunt, een verborgen groene parel in de Zuidrand,” vertelt schepen van toerisme Marleen van den Eynde (N-VA)

“Je verlaat de oude spoorweg en komt terecht bij het nieuwe natuurgebied van Natuurpunt, Schapenhaeghe. Deze wandelapp is een knap stukje samenwerkingsverband tussen de 7 gemeenten van onze Antwerpse Zuidrand samen met de Provincie Antwerpen – De Vlaamse overheid en de gemeente Boechout die meewerkt in dit project.”

Op 15 april lanceren de mensen van de streekvereniging Zuidrand de twee volgende mysteries, namelijk het mysterie van de vervloekte kasteeldochter om 11 uur aan het Hof Ter Linden in de gemeente Edegem en het mysterie van de geheimzinnige ijskelder om 14 uur aan het vernieuwde sportcentrum in de gemeente Aartselaar.

Lokale Radio Frekwent was er gisteren al bij in Kontich – Waarloos en had een korte en gezellige babbel met Mevr Sabine Caremans van de Streekvereniging Zuidrand:

 

%d bloggers liken dit: