Streven pakt uit met een nieuwe theaterproductie

MORTSEL – Toneelgroep Streven is er opnieuw klaar voor in de Stad Mortsel en treed in de voetsporen van de Stad en zal een productie brengen over het bombardement van 5 april 1943 dat dit jaar 75 hjaar  geleden is. Het wordt een groots opgezet theaterevenement zegt men bij de toneelgroep.

Om de cast van 35 volwassenen en 20 kinderen samen te stellen werd erook een beroep gedaan op andere Mortselse theatergezelschappen en wat de kinderen betreft wordt er samengewerkt met de Academie Woord en de Parkschool.Mortsel 5443 is een bijzonder bitter drama van auteur Alex Van Haecke die ook de regie zal doen. Het verhaal begint op zondag 4 april 1943. Het leven in Mortsel verloopt zo goed en zo kwaad als het in oorlogstijd kan. Raymonke verjaart, in Germaine haar café hangt er ondanks alles een luchtige sfeer en Frans verneemt van zijn Simonne dat ze in verwachting is.

Tegelijkertijd maken de Amerikaanse piloten zich klaar voor hun 50stemissie. Ze hebben de opdracht gekregen morgen “den Erla” in Mortsel te bombarderen en dat terwijl de Duitse piloten zich buigen over de geruchten in dat verband en er zich op voorbereiden.  Dan is het maandag 5 april. Een prachtige lentedag tot… in enkele minuten tijd Mortsel nooit meer zal zijn zoals het was en haar inwoners tot vandaag de impact van dat bijzonder bittere drama ondervinden.

Deze productie zal doorgaan op 28 april 4-5-10 en 11 mei 2018 om 20.15 uur en op 12 en 13 mei om 15u. Alles gaat door in de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig Kruisstraat 16, 2640 Mortsel. Tickets kosten € 13,00. Jongeren -18 jaar en studenten € 11. Deze kaarten zijn te verkrijgen via de website www.streven.beof het nummer 0468/31 43 00

%d bloggers liken dit: