Subsidies Pendelfonds voor Vandeputte (Boechout) en De Brug (Mortsel)

ANTWERPEN – Vandeputte Safety International uit Boechout en De Brug VZW uit Mortsel zijn twee van de 27 werkgevers in de provincie Antwerpen die subsidies krijgen uit het Vlaamse Pendelfonds om projecten rond duurzaam woon-werkverkeer binnen de Antwerpse provinciegrenzen te realiseren. Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven die zelf maatregelen nemen om het autosolisme te doen dalen. Met de steun van de Vlaamse overheid en het advies op maat van het Provinciaal Mobiliteitspunt dragen de werkgevers bij tot de omschakeling naar multimodaal transport wat zowel de bedrijven en hun werknemers ten goede komt als de aanpak van een ruimer mobiliteitsvraagstuk in de provincie.

Minister Ben Weyts (N-VA): ‘Elk bedrijf kiest een eigen aanpak die aansluit bij hun bedrijfscultuur, maar met datzelfde doel om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Door alternatieven slim te combineren, bereik je nu al vlotter en veiliger je werk.’ Daarom kan elke werkgever in de provincie Antwerpen een beroep doen op het Provinciaal Mobiliteitspunt om een mobiliteitsproject uit te werken en een subsidievraag bij de Vlaamse overheid in te dienen. Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA): ‘De provincie Antwerpen ondersteunt concrete projecten op het terrein, om zo de mobiliteitssituatie voor werknemers en werkgevers te verbeteren. We stellen twee mobiliteitsadviseurs ter beschikking van werkgevers. Hun advies is gratis, maar niet vrijblijvend. Bedrijven die gebruik maken van onze ondersteuning moeten ook daadwerkelijk investeren in duurzamer woon-werkverkeer. Onder begeleiding van onze mensen zullen deze 27 bedrijven met Vlaamse steun werk maken van beter woon-werkverkeer.’

Vandeputte Safety International heeft vestigingen in Boechout en Puurs en is actief in de sector van de industriële veiligheid en welzijn. Naast een duidelijke strategische doelstelling op het vlak van veiligheid heeft de werkgever ook voor het thema mobiliteit duidelijke interne doelen geformuleerd: tegen 2020 het huidige wagengebruik terugschroeven van 85 naar maximaal 65 procent. Uit de mobiscan die Vandeputte liet maken door het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen bleek dat er hoofdzakelijk potentieel voor fietsen was. Vandeputte wil de 17 235 euro subsidies uit het Pendelfonds dan ook vooral gebruiken om de fietsvoorzieningen te optimaliseren door het uitbreiden en verbeteren van de fietsenstalling, het aanbieden van fietsonderhoud aan wie geen leasefiets heeft en aanbieden van fietsregenkledij en zadelhoesjes. De werkgever voorziet met eigen financiering nog een pak bijkomende maatregelen om het ambitieuze mobiliteitsdoel te realiseren, van een verhoogde fietsvergoeding tot een uitgebreid fietscharter met onder meer thuiskomstgarantie, fietsherstel en persoonlijke begeleiding bij het uitstippelen van het beste fietstraject.

Over de werking van De Brug VZW uit Mortsel hadden we het al eerder op deze website. U kan het verhaal terugvinden onder de nieuwsberichten uit deze stad. Zij ontvangen 43 811 euro. Bij de lijst van de 27 bedrijven vinden we ook Werkmmaat vzw, goed voor 13 350 euro. Dit bedrijf voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt is weliswaar gevestigd in Antwerpen maar hun werknemers houden de fietspunten van Mortsel, Boechout, Hove, Kontich en Lint netjes en voeren kleine fietsherstellingen uit. Het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen opereert vanuit de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen. Het Pendelfonds verdeelde in het totaal 1 069 687,65 euro aan subsidies. (EM)

 

%d bloggers liken dit: