Ten laatste zondagmorgen levert Water-link opnieuw zuiver drinkwater

ANTWERPEN – De veranderingen in geur, kleur en smaak van het drinkwater zijn ten laatste zondagmorgen voorbij. De oorzaak, een buitensporige algenbloei in het Albertkanaal, is een natuurlijk fenomeen. Het gaat om Cryptomonas, dit is een micro-alg die kan groeien bij lage temperaturen. Water-link heeft gisteren, met succes, de nodige aanpassingen doorgevoerd in het zuiveringsproces.

Johan Cornelis: ‘Door het toevoegen van een extreem dosis chloor hebben we het zuiveringsproces verbeterd zodat, dankzij de neutralisatie van de algen, ook de organische reststoffen niet meer in het drinkwater terecht komen. De algen die het eerste proces overleven worden definitief geneutraliseerd dankzij een tweede ingreep. Deze –onschadelijke – organische reststoffen waren de oorzaak van de geur- en smaakveranderingen. We verwachten dat binnen een tijdspanne van 24 à 48 uur het drinkwater in heel het leveringsgebied terug reuk- en smaakvrij zal zijn.’
Concreet zou vanaf zaterdagochtend de verbetering merkbaar zijn in Antwerpen-Zuid, de districten Wilrijk, Hoboken, Berchem en in Edegem, Hove en Mortsel.

Dit zal ook het geval zijn in de gemeenten Kontich en Boechout die door PIDPA worden bevoorraad met drinkwater afkomstig van Water-link. Zondag verwacht men een normalisering in Antwerpen Centrum, Linkeroever en Borgerhout. Cornelis: ‘Het drinkwater was en blijft perfect drinkbaar en voldoet aan alle wettelijke normen.’ (EM/ Foto Water-link)

%d bloggers liken dit: