Testcentrum in Sint-Norbertusinstituut Duffel voor 1250 leerlingen en personeelsleden

Alle leerlingen en personeelsleden van Sint-Norbertusinstituut Duffel zitten sinds maandag 25 januari voor 10 dagen in quarantaine tot en met dinsdag 2 februari 2021. Op dinsdag 26 januari worden alle leerlingen getest, op woensdagochtend 27 januari alle personeelsleden.
De refter van de school is in één dag tijd omgebouwd tot een waar testcentrum, met 5 teststraten. De school kreeg hierbij hulp en ondersteuning van het lokaal bestuur Duffel, CLB, ELZ Pallieterland en de huisartsenwachtkring Pallieter en omgeving.

Dankzij de doorgedreven inspanningen van alle betrokkenen is dit testcentrum op tijd klaar geraakt, een waar huzarenstukje. Het testen zelf gebeurt van 8.30 tot 20.30 uur (op dinsdag), in tijdssloten die aan de leerlingen en de personeelsleden zijn meegedeeld. Verpleegsters van de huisartsenwachtkring zullen de testen uitvoeren, bijgestaan door vrijwilligers van het Rode kruis, personeelsleden van het lokaal bestuur en oud-personeelsleden van de school. Het personeel van de school mag immers niet ingezet worden door de quarantainemaatregelen.

Op maandag 1 februari komt er voor alle betrokkenen een tweede testronde, eveneens op school, in samenwerking met UZA.

%d bloggers liken dit: