Tickets voor goed gevuld cultuuraanbod in Boechout vanaf 6 december te koop

BOECHOUT – De cultuurbrochure voor het voorjaar van 2019 in Boechout is klaar. Die staat zoals altijd weer garant voor een aanbod van de bovenste plank voor volwassenen en kinderen.

Voor de muziekliefhebbers kruipen Barbara Dex, Gunther Verspecht en Jo Mahieu in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers voor een countryset. Op donderdag 4 april hernemen zij de succesvolle voorstelling ‘Dollymentry: The Tennessee Waltz’ uit 2013. Ditmaal wordt het een akoestische setting zodat je de songs in hun meest pure vorm kan horen. Op vrijdag 26 april stellen Marble Sounds hun nieuwe plaat ‘The Advice to Travel Light’ voor. Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds zij andere muzikale horizonten opzochten en ons verblijdden met hun wondermooie ‘Tatou’.

Boechoutenaar Daan Degroote presenteert op zaterdag 16 februari de nieuwe full-cd van zijn band Moen: ‘’t Es Tijd!’ De Boechoutse connectie is trouwens stevig: Greg Vanoystaeyen (elektrische gitaar), Diego Peersman (drums) en sinds kort ook Tom Adriaensen (bas) wonen in de gemeente. Tin Can Alley is een reeks gratis ontdekkingsconcerten in de foyer van Theater Vooruit. Tijdens de vierde editie komt de band Mirranda langs en wel op vrijdag 19 april. Het is het gloednieuwe project van Pieter-Jan Van Den Troost van Willow en Pieter Schrevens van Five Days, beiden goed voor een derde plaats op Humo’s Rock Rally in respectievelijk 2010 en 2014.

Er staan tevens een aantal interessante gesprekken geprogrammeerd. Voor hij de songs van zijn Nederlandstalige debuutalbum ‘Helder in de sofa’ brengt, gaat Jan Leyers op zaterdag 16 maart in gesprek met Cathérine Vandoorne over zijn carrière, leven en werk. Wouter Torfs komt op donderdag 14 februari dan weer vertellen wat een goede werkplek hij te bieden heeft.

Vergeet bovendien niet tijdig je kaartjes te kopen voor Circus Ronaldo, die met de voorstelling ‘Swing’ een jongere generatie circusartiesten een podium geeft, een groot spektakel op swingende tonen en wel op zaterdag 8, zondag 9 en vrijdag 14 juni aan Den Steenen Molen. Naast toneel en muziek zijn er in Boechout heel wat evenementen gepland. Noteer alvast ‘Big in Boechout’ op zaterdag 23 maart, ‘Boechout zingt en swingt’ op zaterdag 6 april, ‘t Waait in ‘t Park op zondag 26 mei en Sfinks Mundial op donderdag 30 mei.

Er staan tevens een aantal topfilms op de affiche en tentoonstellingen van tekenaar Jo Ketels en fotograaf Willy Catteeuw in Theater Vooruit. Voor de kinderen is er film en toneel. Zo kan je op zondag 24 februari ‘Modders’ van Compagnie Barbarie gaan bekijken, een absurde komische voorstelling voor kinderen vanaf acht jaar waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel een wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar eens mens is.

Leen Persijn brengt op zondag 27 januari ‘Hola, zomaar oma’, een ludiek podiumgebeuren over de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen. Don Vitalski serveert op zaterdag 23 februari zijn vijftiende avondvullende comedy ‘De Ideale Schoonzoon’ en Rob Vanoudenhoven vertelt op een humoristische manier zijn dertiende werk op vrijdag 29 maart. Dit en nog veel meer vind je terug op www.boechout.be waar ook tickets kunnen worden besteld vanaf donderdag 6 december. (EM)