Tientallen mensen voor opening tentoonstelling : ‘Met Gevaert aan tafel’

MORTSEL – De Week van de Smaak is gisteren donderdag in onze Zuidrand gestart. Deze zal nog duren tot 25 november. In Mortsel voegde men de daad bij het woord tijdens de opening van de tentoonstelling Met Gevaert aan tafel. ‘Deze tentoonstelling doet de geïnteresseerde snuisteren door vergeten menu’s van Lieven Gevaert’, zegt men bij het burgerinitiatief Mortsel weer heerlijk thuis, de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie en de Bibliotheek van Mortsel, die deze tentoonstelling een reizende PLOP tentoonstelling noemen.

‘Reizend mag je letterlijk nemen’, zegt initiatiefnemer Dirk Brentjens ‘want na de Week van de Smaak gaat deze tentoonstelling op bezoek bij het provinciaal instituut Piva in Antwerpen.’ Tijdens de opening in Mortsel konden de aanwezigen alvast genieten van een aantal heerlijke producten uit de regio. Een mens vraagt zich soms af waarom we het verder gaan zoeken terwijl we in eigen streek zoveel lekkere dingen kunnen krijgen.

Journalist en auteur Freddy Michiels; die ooit in Mortsel, woonde kan zich daarbij aansluiten. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe boek ‘Lekker en typisch Vlaanderen’ voor te stellen. Misschien wel een aanrader voor onder de kerstboom als je niet weet wat kopen voor vrouwlief. De tentoonstelling werd geopend door Mortsels Cultuurschepen en schepen van lokale economie Ilse Lacante en is nog te bezoeken in de Eggestraat 32.

Meer info op website www.mortsel.bibliotheek.be. Regioradio Zuidrand was op de opening en haalde enkele initiatiefnemers voor haar microfoon. Deze interviews zijn allemaal te beluisteren op www.radiozuidrand.be. We vroegen ondermeer aan de schepen voor lokale economie wie er nu had gezorgd voor de heerlijke proevertjes tijdens de opening.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/met-gevaert-aan-tafel-interview-freddy-michiels

 

https://soundcloud.com/user-453727279/met-gevaert-aan-tafel-interview-dirk-brentjens

 

https://soundcloud.com/user-453727279/met-gevaert-aan-tafel-interview-albert-van-wassenhove

 

https://soundcloud.com/user-453727279/met-gevaert-aan-tafel-interview-ilse-lacante

%d bloggers liken dit: