Toerisme Rupelstreek zit niet stil

Bij de start van dit toeristisch seizoen kunnen we meer dan ooit zeggen dat we volop gaan voor het concept van “Toerist in eigen land”.

We hebben dan ook niet stilgezeten en kunnen het seizoen starten met enkele leuke (ver)nieuwde producten die volledig coronaveilig zijn. We stellen ze graag aan u voor.

Digitale communicatie

Aangezien online communicatie steeds belangrijker wordt hebben we onze website www.toerismerupelstreek.be in een heel nieuw kleedje gestoken. De nieuwe website geeft op een overzichtelijke manier al de toeristische activiteiten weer. De bezoeker vind er snel en éénvoudig zijn weg en krijgt zo nog meer zin in een bezoek aan de Rupelstreek. Daarnaast zijn we sinds eind 2020 eveneens terug te vinden op Instagram (toerisme_rupelstreek). Via deze weg bereiken we een jonger publiek en verhogen we onze digitale zichtbaarheid.

Wandeling: #InstaRumst

De blauwe bruggen, de watertoren, de natuurgebieden… Rumst telt talrijke mooie en fotogenieke plekken. Met deze Instagramroute passeer je langs opvallende monumenten én verborgen parels. #InstaRumst bestaat uit 2 routes die gecombineerd kunnen worden door een verbindingsroute.

Sociale media is de dag van vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor jongeren is dit hét communicatiemiddel en hun favoriete inspiratiebron. Wij richten ons met de ontwikkeling van deze route dan ook op hen. We zijn ervan overtuigd dat we de jongeren via #InstaRumst aan het wandelen kunnen zetten en dit terwijl ze de prachtige plekjes van de gemeente kunnen ontdekken.

Wandelzoektocht Hemiksem

Wandel je graag en ben je een speurneus? Dan bieden wij je vanaf juni tem eind oktober een wandelzoektocht in Hemiksem aan. Deze zoektocht is laagdrempeling en voor iedereen toegankelijk. Dé ideale bezigheid voor tijdens een vrije namiddag. Plezier gegarandeerd!

Wandeling van het jaar: “Steenbakkertunnels herontdekt”

Wandelgekte wegens corona en een recordaantal kandidaten op de shortlist: dit wordt ongetwijfeld een topeditie van de wedstrijd Wandeling van het jaar!

De wandeljury koos uit al de kandidaten 8 wandelingen die een plekje kregen op de shortlist. En ja hoor… ook dit jaar zit de Rupelstreek er weer bij. De wandeling “Steenbakkertunnels herontdekt” dingt mee naar de hoofdprijs.

Wandelaars kunnen tot en met 31 augustus stemmen voor hun favoriet via www.wandelingvanhetjaar.be. In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

Vanuit Toerisme Rupelstreek zullen we een promotiecampagne opstarten om zo de wandeling nog meer in de kijker te zetten. We zijn er van overtuigd dat de combinatie erfgoed en natuur én het verhaal van de tunnels een sterke troef zijn in deze wedstrijd.

We kijken uit naar de promotiecampagne en hopen ook op uw stem.

Op komst….

Naast de reeds uitgewerkte producten zijn er ook nog enkele in volle voorbereiding.

Zo werken we in het kader van Hoogtij aan een digitale belevingslus en zullen we met picknickarrangementen de gezelligheid en het streeklekkers uit de Rupelstreek in de kijker plaatsen.

“Doe daar nog eens onze bestaande producten zoals bv. de bucketlist “Hé jij daar”, de vele wandel-en fietsbrochures én het aanbod van onze partners bij en je hebt meer dan voldoende om gezellig te vertoeven in de Rupelstreek. Je moet het niet ver gaan zoeken om ten volle te genieten van je vrije tijd. Geniet van de mooie dingen, dichtbij huis!”, Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek.

%d bloggers liken dit: