Toetreding statiegeldalliantie nog niet gestemd,

AARTSELAAR – Net als in alle andere gemeenten in onze toch heel mooie Zuidrand heeft ook de gemeente Aartselaar te kampen met een toename van sluikstorten kwamen we te weten op de jongste gemeenteraad. “We krijgen wekelijks gemiddeld tot 3 meldingen binnen op het gemeentebestuur,” zei ook de milieuschepen in Aartselaar René Lauwers. Hij antwoordde daarmee op een vraag van Mia Moortgat die de gemeente graag zou laten toetreden tot de statiegeldalliantie.

“De eerste maatregelen zijn alvast genomen in de gemeente. Momenteel volgen enkele personeelsleden een cursus met de bedoeling om later mogelijke GAS boetes te kunnen uitschrijven. In onze gemeente is er ook de steun van de welbekende Rupeltornado’s en ook enkele lokale verenigingen hebben hun steun al toegezegd,” zei de milieuschepen.

“Vorig jaar werden alvast 142 gevallen ontdekt en ook dit jaar zal het zeker niet minderen zei men op de jongste gemeenteraad. En indien we de daders kunnen betrappen kunnen ze zich alvast verwachten aan een fikse GAS boete.”

%d bloggers liken dit: