Top weekendje Lier met Boulevard Gommaar en Open Monumentendag

LIER- Boulevard Gommaar nodigt je uit op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12 tot 18 in de Rechtestraat, Heilige-Geeststraat, Berlaarsestraat, Berlarij en in wijk Het Looks. it eerste (volledige) weekend van september zijn niet alleen de winkels geopend op zondag, maar mag je je bovendien verwachten aan een weekend vol straattheater, muziek, kunst, cultuur, winkelen, eten, drinken en heel veel plezier. Boulevard Gommaar is inmiddels al aan haar acht
ste editie toe. Maar liefst tien straattheaterartiesten en animaties zakken dit weekend af naar Lier. Een volledig overzicht vind je op www.shoppeninlier.be.

Tijdens dit weekend kan je ook genieten van ‘t Looks Oep z’n Leukst, het wijkfestival in wijk ‘t Looks. Zondag kan je een bezoekje aan Boulevard Gommaar ook combineren met Open Monumentendag. Benieuwd naar de restauratie en renovatie van het begijnhof? Op Open Monumentendag nemen architecten, bouwhistorici en restauratie-experts je mee op sleeptouw. Je kan de gerestaureerde huisjes in de Symforosastraat bezoeken. In de kapel van het Wezenhuis vertelt co√∂rdinerend architecte Barbara Van der Wee je meer over het boeiende historische en architecturale verleden van het Lierse begijnhof en de plannen voor het behoud en beheer. Ook de Sint-Margaritakerk, de voormalige pastorie en het Piepenholleke openen hun deuren. Verder kan je tijdens Open monumentendag in Lier terecht in de Sint Gummaruskerk en het Huis van Oscar. Al deze activiteiten zijn gratis. Enkel in het Huis van Oscar betaal je een euro voor de tentoonstelling. Meer info is te vinden op de website www.openmonumentendag.be. Al deze festiviteiten brengen de nodige verkeersmaatregelen met zich mee. Bekijk daarvoor het overzicht op www.lier.be. (SM)

%d bloggers liken dit: