Triatlete doet mee aan WK Ironman-triatlon in Zuid-Afrika

LINT – Sara Van de Vel is een jonge triatlete uit de gemeente Lint die vorig jaar voor het eerst mee deed aan een halve triatlon in Turkije.

“Voorheen deed ik enkel korte afstanden en sprint en tot mijn grote verbazing kon ik deze wedstrijd bij de leeftijdcategorie U24 ook winnen. En zo was ik meteen geplaatst om dit jaar op 1 september mee te doen aan het WK in Zuid-Afrika,” zegt de Lintse jongedame.

Zelf financieren door pastadag en fietstocht
“Jammer is uiteraard wel dat ik de hele trip naar het WK en ook de rest van dit seizoen als voorbereiding zelf moet financieren.” Dit alles bij elkaar zal ongeveer 6000 euro kosten heeft Sara uitgerekend. “En daar moet ik dus zelf voor opdraaien. Ik ben aangesloten bij de Antwerpse club Atriac en heb wel enkele sponsors. Maar om deze reis en het WK te kunnen financieren wil ik graag toch wel iets extra inrichten.”

Het wordt een  fietstocht van 25, 60 of 110 km en een pastadag. Deze zal doorgaan op zondag 25 maart 2018 in zaal Pronkenborg in Kontich Kazerne. Tussen 8 en 14 uur kunnen de sportievelingen starten met de tourtocht en de pasta zal er geserveerd worden vanaf 12 uur.

“Mensen die de tourtocht niet echt willen doen kunnen ook gewoon enkel pasta komen eten,” zegt de Lintse jongedame die nu 5 jaar met Triatlon bezig is en er alles voor over heeft om ooit echt een professional te worden.

Interview
Lokale radio Frekwent ging bij Sara op de koffie en kwam terug met een korte en fijne babbel. Wij wensen Sara veel succes toe in Zuid Afrika en roepen onze luisteraars op om deze moedige dame te komen steunen op zondag 25 maart in zaal Pronkenborg in Kontich Kazerne. Of misschien luisteren er wel sponsors mee. Ook deze mensen kunnen Sara bereiken via een mail naar sarasridetosa@gmail.com