Tropische Sfinks Mixed opent morgen om 16 uur de deuren in Boechout

BOECHOUT – Sfinks Mixed gaat morgen donderdag van start op het Molenveld in Boechout. Vooral in de aanvangsuren zullen de temperaturen hoog oplopen. Vandaar dat de organisatoren er nogmaals op aandringen bij de bezoekers om zich te in te smeren met zonnecrème, een hoofddeksel te dragen en eventueel een (plastieken) drinkfles mee te brengen. Op het terrein kan men die dan gratis vullen met water. Een overzicht van wat de eerste dag te bieden heeft:

*Antwerp Allstar Band: een splinternieuwe band met evenveel topartiesten als de Afrikaanse landen waaruit ze komen. Ze openen Sfinks Mixed 2019 met een ultradansbare, zomerse mix waarin ieders muzikale erfenis te horen is. (Concerttent, 18 uur).

*Tassia Reis is een Braziliaanse bom energie op het podium. Met haar zachte en ruige stem brengt ze een mix van samba, jazz, hop-hop en rap. Ze vecht voor de zwarte vrouw en haar opstandigheid is hoogst aanstekelijk. (Concerttent, 19u30).

*Baloji is een exentrieke Belgische rapper van Congolese origine. Als geen ander mixt deze trendzetter alles wat groovy klinkt in een unieke sound: van rumba, swingende mutuashi en soukous naar ska roots, hiphop, R&B en in Nigeriaanse funk gedompelde reggae. (Concerttent, 21u15).

*Lila Iké is een Jamaicaanse nieuwe parel die iedereen in vervoering brengt met haar fluweel zachte stem. Ze wordt een creatieve ‘oude ziel’ genoemd en brengt een groovy mix van betoverende reggae, R&B en soul. (Concerttent, 23uur).

*Tropkillaz (zie foto FB) is het duo Zegon and Laudz, twee van de grootste hip hop DJ/producers van Brazilië. Samen brengen ze een hete mix van elektro, trap, hip hop, house, en tropische beats. Shaken tot in de vroege uurtjes. (Concerttent, 00 uur).

*DJ Kobalt is een vrouwelijke urban-DJ uit Antwerpen. Ze creëert haar unieke stijl met een mix van old & new school Hip-Hop, R&B, Trap, Twerk, Dancehall en Reggae. (Urban Mad, 19 uur).

*Kevin Kofi doet, na jaren een danser te zijn geweest, hele menigten shaken. Smooth en easy glijdt hij van je favoriete oldskool R&B nummer naar nummers die minder dan 24 uur eerder werden uitgebracht. (Urban Mad, 21 uur).

*PÖ is de helft van POKO POKO, of producer Rey Sapienz (Congo) en zangeres Pö (Frankrijk, Ghana). De alchemie tussen deze twee brengt een unieke stijl voort, ergens tussen de groove van een soukous gitaarlijn en de obscure wereld van Congo Techno. (Urban Mad, 23 uur).

Het terrein gaat om 16 uur open voor de Kidz. Kinderen kunnen vanaf dan afkoelen in het zwembad, springen op de luchtkastelen, workshops volgen, zich laten beschilderen in de schminkstand, henna tattoos zetten,… Om 17 en 19 uur brengt Jan De Smet liedjes voor jong en oud. (EM)

%d bloggers liken dit: