Truckchauffeurs maken van de Atomiumlaan in Wilrijk een sluikstort

In het district Wilrijk bevinden zich heel wat bedrijven langs de A12 en de omliggende straten. Ook het bedrijventerrein Terbenhof huisvest er heel wat bedrijven waar dagelijks vele vrachtwagens goederen komen laden en lossen. En er is de firma Atlas Copco aan de Boomsesteenweg en de Atomiumlaan waar wachtende en slapende vrachtwagenchauffeurs regelmatig de nacht doorbrengen op de parkeerstroken in de laan. Maar blijkbaar gebruiken deze chauffeurs de struiken langs de Atomiumlaan om hun afvalberg kwijt te raken. En dat is nu in het verkeerde keelgat geschoten bij de plaatselijke afdeling van de politieke partij Open VLD en districtsraadslid Alexandra D’Archambeau die met enkele van haar partijleden de laan onlangs zijn gaan opkuisen.

Maar dit was de meest walgelijke zwerfvuilactie die we ooit gedaan hebben. Hele vuilniszakken liggen in de struiken en zelfs uitwerpselen van mensen hebben we er terug gevonden. Het WC papier lag ernaast en soms doen ze de uitwerpselen in een plastiek zakje en hangen die boven in de struiken zeggen ze bij de politieke partij. We hebben er de chauffeurs over aangesproken maar die zeggen van niets te weten. Dan zijn we maar ten rade gegaan bij onze districtsvoorzitter Kristof Bossuyt en hebben hem gevraagd mobiel sanitair en vuilnisbakken in de Atomiumlaan te laten zetten. Maar Bossuyt is daar niet meteen voor te vinden. Volgens hem moeten de firma’s in de buurt en de bedrijfsleiders hun verantwoordelijkheid nemen want indien we mobiel sanitair in de straat laten aanrukken gaan we het parkeren van deze trucks tijdens de nachturen nog stimuleren en dat kan niet de bedoeling zijn. De districtsvoorzitter is meer te vinden voor een grote nachtparking op het industrieterrein Terbekenhof met sanitair en douches en een parkeerverbod voor trucks in de Atomiumlaan.

Maar tot op heden hebben we op het industrieterrein nog niet de juiste locatie gevonden. En zolang kunnen we maar best deze laan openhouden voor de wachtende trucks om te vermijden dat deze chauffeurs hun voertuigen anders misschien in onze woonwijken gaan plaatsen. Maar een oplossing dringt zich wel op weet ook de districtsvoorzitter in Wilrijk.

%d bloggers liken dit: