Tussen Struisbeek en Kontichsesteenweg krijgt rijweg terug vorm

De riolering van de Oudestraat werd aangesloten op de nieuwe rioolkokers van de N177. Het regenwater en het afvalwater van alle gebouwen tussen de Struisbeek en Kontichsesteenweg werd aangesloten op de gescheiden riolering.

De aannemer heeft de fundering van de rijweg ondertussen in orde gebracht. Op vrijdag 29 november worden de boorden en de goten ter plaatse gegoten in beton. Het beton moet een tijdje uitdrogen voordat verder gewerkt kan worden aan de rijweg. De aannemer verwittigt de handelaars, bedrijven en bewoners hiervan.

Volgens de huidige planning zou op vrijdag 6 december van Struisbeek tot Kontichsesteenweg een eerste laag asfalt worden gelegd op de busstrook en de rechtse rijstrook. Dit met inbegrip van het kruispunt met de Oudestraat.

Eens dit is gebeurd, wordt de rechtse rijstrook opengesteld voor plaatselijk verkeer zodat de aannemer de linkse rijstrook kan uitbreken en opnieuw aanleggen. We verwachten dat de linkse rijstrook op vrijdag 13 december een eerste keer kan worden geasfalteerd.

Op maandag 16 december zou dan het asfalt van het fietspad worden gelegd. Het is de bedoeling dat alle handelszaken, bedrijven en woningen voor de kerstperiode proper toegankelijk zijn.

 

%d bloggers liken dit: