Twee extra laadpalen voor elektrische voertuigen in Lier

Twee extra laadpalen voor elektrische voertuigen

Om de mobiliteit in Vlaanderen stelselmatig duurzamer te maken, stelde de Vlaamse gemeenschap als doel om op volop in te zetten op elektrische wagens. Fluvius voert als netbeheerder deze doelstelling uit door de gefaseerde uitrol van laadpalen voor elektrische voertuigen.

In Lier vind je ondertussen elektrische laadpalen op verschillende locaties: parkings Wallenhof, Zaat, De Mol, Benedenbaan, Rode Kruisplein, De Laag, Gasthuisvest, in de Rederijkerslei en aan sporthal De Komeet.

Eerder dit jaar kon de stad voor 2020 locaties doorgeven aan Fluvius voor de plaatsing van nieuwe laadpalen. Sommige daarvan werden reeds geplaatst (Tramweglei, Sluislaan en Vismarkt), andere worden nog dit jaar geplaatst: aan buurtparking Charon, Eeuwfeestlaan (kruising Guldensporenlaan) en Pieter Breughellaan.

Recent besliste de Vlaamse overheid om de uitrol van elektrische laadpalen een extra impuls te geven. Concreet betekent dit voor Lier dat er nog 2 palen (goed voor 4 laadplaatsen) bijgeplaatst gaan worden, en dit voor het einde van huidig jaar. Het gaat om de omgeving van de ovonde op de Antwerpsesteenweg – begin Eeuwfeestlaan en op buurtparking Belfortplein.

Als inwoner kan je, onder bepaalde voorwaarden, ook een laadpaal in de buurt van je woning aanvragen bij Fluvius. Meer info op: www.lier.be, zoek op ‘laadpaal’.

 

%d bloggers liken dit: