Twee Toyota’s gestolen bij Garage Willy

KONTICH – De Toyota C-HR moet blijkbaar erg gegeerd zijn. Althans toch bij diverse dievenbendes. Het afgelopen weekend werden maar liefst 2 van deze auto’s gestolen in de gemeente Kontich. De eerste op een buitenhuis showroom van Garage Willy nabij de kerk van Kontich Kazerne en even later een tweede wagen elders in de gemeente.

Voor Garage Willy is dit alvast opnieuw een diefstal in bijna een jaar tijd. “Dit keer stond de wagen niet in de showroom aan de Duffelsesteenweg maar slotvast en met een moeilijk te kraken transpondersysteem aan de kerk in Kontich Kazerne.” Het is een gegeerd model weet ook zaakvoerder Luc Huysmans.

“Deze dieven moeten goed geweten hebben waar ze mee bezig waren. Voor ons alvast een erg spijtige zaak. Deze buitenhuis showroom aan de kerk zullen we alvast nu maar opdoeken.” Bij onze politiezone Hekla staan ze voor een raadsel.

“Dit hebben we nog nooit meegemaakt dat 2 exact dezelfde auto’s op 1 nacht worden gestolen in de gemeente Kontich,” zeggen onze politiediensten. Ook het andere voertuig dat gestolen werd in de Keizershoek was nog maar enkele maanden ingeschreven en zo goed als nieuw. Het is duidelijk dat deze dievenbendes op zoek zijn naar dit merk en type dat nieuw al snel ongeveer 33000 euro kost.