Tweede aanmaningsmail van de Federale politie is oplichting

REGIO – De voorbije maanden circuleerde er een e-mail waarin de Federale politie achterstallige boetes probeert te innen bij de inwoners.

“De mail die er professioneel uitziet kwam de laatste weken ook meermaals voor in onze provincie Antwerpen. Maar deze mail is vals,” zegt men bij de politie. “Het is een poging tot oplichting. Het komt er op neer dat de oplichters achter deze mail U vragen om niet geinde boetes alsnog te betalen en dat het gaat over een tweede aanmaningsmail. Maar wij sturen zulke mails niet,” zegt men bij de federale politie, waar men er ook meteen bij vermeld dat je ook al zeker niet mag drukken op links die vermeld staan in de mail want daar haal je dan weer virussen mee binnen.

En overgaan tot betalen is al helemaal uit den boze. Deze e-mails bevatten enkele fouten waaraan je kan zien dat ze fake zijn. Zo is er geen vermelding van een nummerplaat – de locatie waar je de boete kreeg staat niet vermeld – ook in het e-mailadres van de afzender zou een fout staan. En betalen zou enkel kunnen met een pre-paid kaartensysteem.

De politie vraagt de inwoners die dit soort mails krijgen toegestuurd zich steeds te melden bij het dichtstbijzijnde politiekantoor of deze mails te sturen naar het adres verdacht@safeonweb.be

%d bloggers liken dit: