Tweede dag van Sfinks Mixed met Slongs en Habik Koité, topper uit Mali

BOECHOUT – Sfinks Mixed nam gisteren een eerder aarzelende start. De extreme temperaturen in de namiddag hielden veel kinderen thuis en ’s avonds voorspelde de buienradar weinig goeds. Rond 22 uur kwam het festival dan echt op dreef. Vandaag dag twee, met minder hitte en dit programma:

*Chicos y Mendez is ‘latin alternative music’, latin muziek gemixt met reggae, jazz, soul en urban sounds. De band rond de Peruviaanse Brusselaar speelt feel-good muziek met leuke teksten. (Concerttent, 18 uur).

*Slongs is wereldberoemd in Vlaanderen en keert terug met een nieuwe sound. Ze heeft zich omringd met topmuzikanten en brengt een energieke show met hip hop, reggae & dancehall party vibes. Ze brengt haar nieuwe show naar aanleiding van haar tweede album #GOEGAAN, feat. onder meer.Raymond van het Groenewoud & Jack Parow. (Concerttent, 19u30). (Foto Persfoto Dirk Lambrechts)

*Habib Koité wordt ook wel ‘Mali’s grootste popster’ genoemd. Zijn unieke gitaarspel, kleurenpalet aan klanken en magische stem brengen iedereen in vervoering. Habib Koité & Bamada, een betoverend spel van Malinese muziek met vleugjes blues, flamenco, pop en rock. (Concerttent, 21u15).

*Gnawa Diffusion is een explosieve Algerijns-Franse gnawa band. Alhoewel ze een mix brengen met gnawa, chaabi, blues en rock, zijn ze het meest bekend om hun reggae en roots groove. Laat u in trance brengen door heupwiegende muziek met een politieke boodschap. (Concerttent, 23uur).

*DJ en producer Faisal tovert met de knoppen. Hij is een meester in het laten overvloeien van old school hiphop-hits in knallende funky beats. Hij is een vaste waarde in België. Maak je klaar voor een zwaar feestje. (Concerttent, 00 uur)

*Sumac Dub bespeelt zowat alle instrumenten, maar de viool is het signatuur van deze Fransman. Het snaarinstrument geeft een dimensie aan een dub-muziek van vele lagen en kleuren. Een ongehoorde set als een reis door meerdere instrumentale werelden. (Urban Mad, 19 uur)

*Vunzige Deuntjes Soundsystem brengt de beste dancehall, R&B en hiphop uit de nineties en zero’s, maar ook alle nieuwe muziek die daarop is geïnspireerd. Party gegarandeerd. (Urban Mad, 21 uur).

*Hibotep of de ‘queen of the Kampala underground’ kleurt buiten alle denkbare lijnen. Als moslim vrouw en Somalische DJ vecht ze tegen stereotypen en mannelijke dominantie. Verwacht het onverwachte en een stevige party. (Urban Mad, 23 uur).

*Het Kidsdorp opent opnieuw om 16 uur. Om 17 en 19 uur begint een dansfeest op de popmuziek van Reginald & De BosBeesten. (EM/ Foto Sfinks)