Tweede editie van Gebermte

MORTSEL/WILRIJK – Liefhebbers van natuur, cultuur en kunst in Mortsel, Wilrijk en omstreken mogen de data van zaterdag 28 april tot en met dinsdag 1 mei aanstippen: dan vindt de tweede editie van Gebermte plaats. Na een succesvolle eerste editie op de bijzondere groene berm in 2017, zetten de vrijwilligers van dit initiatief hun enthousiaste schouders onder een gloednieuw programma.

Blikvanger van de editie 2018 wordt een 30-tal beelden en installaties van de hand van lokale en andere kunstenaars. Gebermte voorziet daarnaast ook een programma met lezingen, optredens van lokale en internationale artiesten, een avond woordkunst en een avondhappening met vuurkorven om de lente te vieren. Doorlopend is er een bar voorzien, kan men er kamperen en aan interactieve installaties deelnemen. Het gedetailleerde programma wordt in april bekend gemaakt.

“Ik ben ontzettend blij dat gebermte een vervolg krijgt. We hebben vorig jaar zoveel toffe reacties gekregen van bezoekers die niet eens wisten dat deze groene berm in Wilrijk en Mortsel bestond! Fantastisch ook dat Wilrijk meewerkt aan deze editie,” zegt initiatiefnemer Bart Pluym.

“We ronden op dit moment het programma af en doen er alles aan om evenveel enthousiasme bij iedereen los te maken. Ons doel is nog steeds mensen anders te doen kijken naar hun directe omgeving!”

De vierdaagse vindt plaats op  de bermen die lopen van de Prins Boudewijnlaan (Wilrijk) tot aan de Antwerpse straat (Mortsel) over een lengte  van ongeveer 1.200 meter. Gebermte editie 2018 krijgt de steun van de Stad Mortsel, het District Wilrijk, de academies voor beeldende kunst van Mortsel en Wilrijk, het Cultureel Centrum Mortsel, de Cultuurraad Mortsel, de vzw Lokaal Cultuur Beleid District Wilrijk, Walpurgis, de Bermtijgers en Bruggenbouwers en De Kleine Expeditie. Wil je meer weten over deze 2e editie van Gebermte? Kijk dan op www.gebermte.be of bel op het nummer 0498/81 30 45. Of mail naar barto.pluym@gmail.com

%d bloggers liken dit: