Tweejaarlijkse kunstententoonstelling en wandeling Achter Glas van start in de gemeente Hove

Wanneer alle evenementen stilvallen omwille van corona, blijft Achter Glas gewoon doorgaan: heb je onze opvallende eyecatchers op enkele belangrijke plekken in het dorp al gespot? Zij kondigen “INSPIREREND VUUR, onze 9de straattentoonstelling in het smalle stuk van de Mortselsesteenweg VUURROOD aan.

Hoe combineer je gezondheid en een serieus vleugje kunst? Wandel met je eigen bubbel en op eigen ritme doorheen ons nogal altijd uniek concept met een rijke waaier aan kunstwerken, langs de binnenkant van de ramen naar buiten gericht.
Zo biedt Achter Glas, dankzij de enthousiaste buren van de Mortselsesteenweg, een open kunstgalerij die door iedereen vanop straat kan bewonderd worden. Vooral in deze donkere Corona-tijden een ideale uitstap waar je warm voor loopt!
Met een zeer gevarieerd aanbod aan eigentijdse werken in alle mogelijke kunstvormen, hebben meer dan 50 kunstenaars bewezen dat het zich loont om de tentoonstelling niet uit te stellen!


Dit keer zijn er omwille van de situatie jammer genoeg geen begeleide avondwandelingen.
Maar het goede nieuws is dat de kunstwerken achter de ramen vanaf valavond verlicht blijven, om écht een warme sfeer te creëren. Ook de ramen van de kunstacademie en de kinderkerk blijven verlicht.


Met dank aan onze pastoor zal ook de kerk (bewonder haar mooie glasraam met een vlam!) tot en met 6/2 openbaar zijn voor een 10-tal kunstwerken:
• Tijdens de week van 19 tot 21 uur
• Tijdens het weekend van 14 tot 21 uur

Ontdek “Inspirerend Vuur” op je eigen ritme, in je eigen bubbel en met respect voor de corona-maatregelen, en dit nog tot 6/2!
Ook overdag blijft een bezoek meer dan de moeite waard. En waarom cultuur niet combineren met een frisse neus halen in ons mooie Frijthout? Meer moet dat niet zijn op een mooie winterdag!

 

 

Regioradio Zuidrand was er gisteren al bij en had er een interview met voorzitter Jos Noben. Alle info over deze schitterende tentoonstelling met als titel Inspirerend Vuur is terug te vinden op de website www.achterglas.be

%d bloggers liken dit: