Vanaf donderdag wordt verkeersdruk in Aartselaar verlicht

AARTSELAAR – Vanaf donderdag 26 september is de verbinding Kleistraat – Oever tussen Kleistraat en Kontich/E19 terug open voor doorgaand verkeer in beide richtingen.

Deze extra mogelijkheid om de E19 te bereiken vanuit Aartselaar, zou het verkeer op de Reetsesteenweg en in de Baron van Ertbornstraat aanzienlijk moeten ontlasten.

De openstelling was normaal gisteren voorzien, maar werd uitgesteld tot donderdag om de veiligheid van zowel wegenwerkers als verkeer te kunnen garanderen.

Ter hoogte van het kruispunt van Kleistraat – Oever zal wel nog een snelheidsbeperking gelden van 30 kilometer per uur. Bestuurders moeten daar nog rekening houden met onder meer uitstekende putdeksels.

Het gedeelte Oever tussen de Kleistraat en Reetsesteenweg blijft nog even afgesloten. De voorziene timing is eind oktober, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Intergemeentelijk verkeer van de expresweg N171 naar de A12 wordt aangeraden om Pierstraat/ Reetsesteenweg te blijven gebruiken.

Schepen Bart Lambrecht (N-VA, zie foto N-VA): ‘Het gemeentebestuur bedankt alle bestuurders voor het geduld en begrip dat zij elke dag moeten opbrengen om in of uit Aartselaar te geraken. Door deze verbinding terug open te stellen, hopen we de verkeersdruk toch al een klein beetje te verlichten.’ (EM)

%d bloggers liken dit: