Vanaf morgen nieuwe pakjesautomaat in Rumst

De gemeente Rumst zal samen met Bpost een pakjesautomaat plaatsen in de Europalaan in Terhagen, dichtbij de sporthal Uitgedekt Schoor. De installatie staat gepland op 6 april 2023. De automaat is klaar voor gebruik op 7 april.

Het lokaal bestuur koos voor een plaats waar voldoende parkeergelegenheid is en die vlot bereikbaar is. In samenspraak met Bpost krijgt de automaat een plaats op het openbaar domein.

Ophalen & verzenden

In een pakjesautomaat kan je 24/7 pakjes verzenden en ophalen. Wanneer je een pakje wil ophalen selecteer je dit als verzendmethode bij je leverancier. Wanneer het pakje in de pakjesautomaat ligt, krijg je een mail met een QR-code. Deze kan je simpelweg scannen bij de pakjesautomaat om je pakje in ontvangst te nemen. Dat kan op elk tijdstip.

Om een pakje te verzenden via de pakjesautomaat maak je online een label aan of gebruik je een retourlabel van de leverancier. Dit label plak je op je pakje & scan je bij de automaat. De automaat kiest dan een vak uit waar je je pakje kan inleggen. De postbode haalt de pakjes op om te verzenden.

Je kan ook alles regelen via de Mybpost-app. Hier vind je een handig overzicht terug van alle op te halen & te verzenden pakjes.

Handig voor jou, goed voor het milieu

Bpost stelt dat rechtstreekse leveringen in afhaalpunten en pakjesautomaten gemiddeld zorgen voor 30% minder CO2-uitstoot per pakje dan thuisleveringen. Dat komt omdat de postbodes minder kilometers afleggen en ze alle pakjes bij de eerste poging kunnen leveren. Als jij je pakje vervolgens te voet of met de fiets afhaalt, daalt de CO2-uitstoot zelfs met 90%. Een duurzame keuze dus, zo draag jij ook weer een steentje bij.

“We zijn blij met de pakjesautomaat, het vormt een gemak voor zowel burgers als de diensten van Bpost. Er worden alsmaar meer pakjes aan huis geleverd, als we dit kunnen compenseren door een duurzamer alternatief kan ik dat alleen maar aanmoedigen.” zegt burgemeester Jurgen Callaerts.

%d bloggers liken dit: