Veel volk op Wintermarkt en ontsteking kerstverlichting

HOVE – Iedereen die in de kerstsfeer wilde komen kon daarvoor gisteren in onze gemeente Hove terecht. Zo kon de wintermarkt van de Rodenbachschool in de Onderwijsstraat rekenen op honderden bezoekers  vanaf 16.30u. Deze mensen konden komen genieten van een muzikale wandeling, diverse kramen met o.m. snoepgoed, heel wat animatie, een toonmoment van de leerlingen en een winter zingt.

En door het koude weer was het vooral het kraam met de winterse burgers en de warme dranken die zowat overrompeld werd. Deze wintermarkt ging door ten voordele van de vzw Zenith die steun verleent aan de behoeften van politieke vluchtelingen. En er was ook een grote kerstboomverkoop  ten voordele van nieuwe speelplaatsprojecten. Iets verder richting centrum kwamen enkele tientallen inwoners en middenstanders bij elkaar in een gezellige tent aan het kerkplein in de gemeente. Hier draaide het vooral rond de Hovese kerstverlichting waar een drankje op gedronken werd.

De middenstandsvereniging staat voor een erg drukke maand met de eindejaarsactie met een mooie prijzenpot die van start ging en een laatavondshopping op donderdag 21 december en ook de zondag voor kerstmis zullen vele handelaars in Hove hun deuren openen onder de leuze waarom verder lopen als je het ook in Hove kan kopen.

Uw lokale radio Frekwent was erbij op het kerkplein en had er een korte babbel met de schepen van economie en middenstand Bart Van Couwenberghe.

Schepen van economie en middenstand Bart Van Couwenberghe.