Verbindingsweg tussen Boechout en Hove onderbroken tot 30 juni

BOECHOUT – Aanstaande maandag 7 januari start de tweede fase van de werken in de omgeving van het Jef Van Hoofplein. Die dag wordt de Hovesesteenweg afgesloten ter hoogte van huisnummer 26. Het Sint-Bavoplein wordt afgesloten ter hoogte van het Gildenhuis en aan de Van Colenstraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Scholen, middenstand en horeca zijn wel bereikbaar via omleidingswegen. De werken zullen ongeveer 100 werkdagen duren. Dit betekent dat de verbindingsweg tussen Boechout en Hove minstens tot en met 30 juni onderbroken zal zijn.

De scholen zijn met de wagen te bereiken via de route Boshoek – Elfbunderweg – Bistweg. De gemeente raadt de ouders van de schoolkinderen wel aan om zo veel mogelijk te voet te komen of met de fiets. Dit kan via het Doornstraatje-Groene Stap of de Bistweg. Ook met de fiets zijn de scholen enkel bereikbaar via de achterzijde van het plein. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het Jef Van Hoofplein. Verder kan men zijn wagen kwijt op de tijdelijke extra parking op de Bunderkes of op één van de drie Delhaizeparkings (de parking aan het Gildenhuis (opgelet: blauwe zone), de parking aan de Alexander Franckstraat (de achterste parking van Delhaize) en de parking aan de zijkant van Delhaize, te bereiken via de omleidingsweg. (EM)