Verdubbeling aantal coronabesmettingen in de gemeente Hove – Aartselaar zeer zwaar getroffen. En een Sterke stijging aantal besmettingen in de Zuidrand van Antwerpen en de Rupelstreek

De overheid maakt dagelijks het aantal bevestigde coronabesmettingen per gemeente bekend. In totaal waren er op zondag 12 april welgeteld 3.742 bevestigde besmettingen in de provincie Antwerpen, of 2,01 per 1.000 inwoners. Sciensano, het Belgische instituut voor gezondheid, geeft de cijfers over het aantal bevestigde besmettingen per gemeente dagelijks vrij. Het gaat enkel om de besmettingen die daadwerkelijk vastgesteld zijn door te testen. De werkelijke aantallen liggen zeker hoger. De stad Antwerpen telt 1.064 besmettingen, het hoogste aantal in Vlaanderen. In verhouding tot het bevolkingsaantal betekent dat aantal dat er 2,02 bevestigde besmettingen zijn per 1.000 inwoners van Antwerpen. In onze provincie is de gemeente Aartselaar met 6,72 besmettingen per 1.000 inwoners het zwaarst getroffen. De Kempense gemeente Herselt, dat de voorbije dagen bovenaan de lijst stond, is nu tweede met 4,13 besmettingen.

In Laakdal, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Schilde, Zandhoven, Boom en Borsbeek zijn er steeds meer dan 3 besmettingen op de 1.000 inwoners. In de Kempen kleuren Ravels, Lille, Grobbendonk, Olen, Meerhout, Vorselaar, Baarle-Hertog, Herentals en Geel donkeroranje (d.w.z. meer dan 2 op de 1.000 inwoners besmet). In de regio Mechelen geldt dat voor Berlaar, Heist-op-den-Berg, Willebroek, Mechelen en Bornem. En in de Antwerpse rand voor Brasschaat, Edegem, Hove, Hemiksem en Zandhoven. Het aantal besmettingen in Hove is nu verdubbeld : er waren 11 besmettingen op datum van 1 april, op 12 april is dit verdubbeld naar 22 besmettingen. De Zuidrand van Antwerpen kent op 12 dagen een sterke stijging. De gemeente Aartselaar is zeer zwaar getroffen. Het is van belang alle veiligheidsmaatregelen op te volgen.

En ook zeker bij zonnig weer. We zetten alle gemeenten in onze regio op een rij te beginnen bij de gemeente Hove waar nu 23 besmettingen zijn.

In Mortsel 48 – Borsbeek 40 – Boechout 24 – Lint 11 – Kontich 28 – Edegem 50 – Aartselaar 104 – Lier 52 en Duffel 34. En dan in de Rupelstreek : Rumst 30 – Boom 57 – Niel 13 – Schelle 19 en Hemiksem 34.

We willen wel nogmaals benadrukken dat het hier gaat over de bevestigde besmettingen.

%d bloggers liken dit: