Verkeersberichten Lier

Verkeersmaatregelen tijdens Kerselaer kermis op zondag 31 juli

Naar aanleiding van de rommelmarkt van Kerselaerkermis op zondag 31 juli worden er verkeersmaatregelen genomen in de grote omgeving van de rommelmarkt (Hoog-Lachenen). Meer info over Kerselaer kermis op www.kerselaerkermis.be.

Verkeersmaatregelen:

Er wordt vanaf 6 uur éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingevoerd op het grondgebied van Lier:

· in Hoog-Lachenen (volledig): verkeer is er enkel toegelaten naar Lint toe

· in de Hulststraat (volledig): verkeer is er enkel toegelaten naar de Lintsesteenweg toe

· in de Bremstraat (tussen Hoog-Lachenen en de splitsing naar ‘t Sas): verkeer is er enkel toegelaten naar Hoog-Lachenen toe

In alle straten geldt overal parkeerverbod vanaf 4 uur.

Bollaarstraat afgesloten op maandag 1 augustus
Maandag 1 augustus wordt tussen 9 en 15 uur de Bollaarstraat ter hoogte van nr. 4 afgesloten voor kraanwerken.

Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken.

Fietsers en voetgangers hebben doorgang.

Nutswerken op Mechelsesteenweg en in Beukenlaan van maandag 1 t/m zondag 7 augustus

Voor het uitvoeren van nutswerken (Fluvius) op de Mechelsesteenweg tussen R16 en Beukenlaan zal van maandag 1 augustus (9 uur) tot uiterlijk 3 augustus (16 uur) éénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, worden ingevoerd op dit gedeelte van de Mechelsesteenweg. Verkeer komende vanuit centrum blijft mogelijk. Verkeer vanaf de R16 wordt omgeleid via de Antwerpsesteenweg.

Voor het uitvoeren van nutswerken (Fluvius) zal de Beukenlaan tussen Mechelsesteenweg en Acaciaplein worden afgesloten van maandag 1 augustus (9 uur) tot uiterlijk zondag 7 augustus (16 uur). Fietsers en voetgangers hebben doorgang. Er geldt een parkeerverbod tijdens de werken. De rijrichting van het Acaciaplein zal worden omgedraaid tussen Wilgenlaan en Olmenlaan. Er geldt tevens een parkeerverbod.

Blokstraat afgesloten van maandag 1 t/m vrijdag 12 augustus

Van maandag 1 augustus (9 uur) t/m vrijdag 12 augustus wordt de Blokstraat tussen Predikherenlaan en Wijngaardstraat afgesloten voor herstellingswerken van het wegdek.

 • De rijrichting van de Blokstraat, tussen Predikherenlaan en Waterpoortstraat, wordt omgedraaid.
 • De paaltjes in het Vlietje worden verwijderd. Vlietje wordt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers. Verkeer vanaf de Vismarkt is toegelaten.

Hemelplein afgesloten van maandag 1 augustus t/m vrijdag 27 januari

Vanaf maandag 1 augustus (9 uur) t/m vrijdag 27 januari 2023 wordt het Hemelplein voor renovatiewerken in opdracht van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting afgesloten.

Voetgangers hebben doorgang. Er kan niet meer geparkeerd worden.

Predikherenlaan afgesloten op dinsdag 2 augustus

Op dinsdag 2 augustus wordt tussen 12 en 14 uur de Predikherenlaan tussen parking Spui en Abtsherbergstraat afgesloten voor een verhuis ter hoogte van nr 28. Dit gedeelte van de straat wordt voor plaatselijk verkeer opengesteld in 2 richtingen, doodlopend aan nr. 28.

Kartuizersvest afgesloten op dinsdag 2 augustus

Dinsdag 2 augustus (9-15 uur) wordt Kartuizersvest tussen Parelstraat en Antwerpsestraat afgesloten voor een verhuis ter hoogte van nr. 23. Dit gedeelte van de straat wordt voor plaatselijk verkeer aan beide zijden opengesteld voor verkeer in 2 richtingen, doodlopend aan de werken. Er geldt een parkeerverbod tussen Parelstraat en Antwerpsestraat.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Parelstraat. Vrachtverkeer (+3t5) wordt afgeleid via Anton Bergmannlaan. Voetgangers kunnen door.

Eénrichtingsverkeer op Zimmerplein op dinsdag 2 augustus

Voor een verhuis met lift ter hoogte van Zimmerplein nr. 30 zal op dinsdag 2 augustus tussen 9 en uiterlijk 15 uur éénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, worden ingevoerd op het Zimmerplein.

Verkeer vanuit Kapucijnenvest is toegelaten.

Eénrichtingsverkeer in Anton Bergmannlaan op woensdag 3 augustus

Voor het uitvoeren van nutswerken (PIDPA) ter hoogte van Anton Bergmannlaan 2 zal er éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) worden ingevoerd op woensdag 3 augustus tussen 9 en 15 uur, en dit tussen Antwerpsestraat en Rederijkerslei. Verkeer vanuit richting Frederik Peltzerstraat wordt toegelaten. Omleiding via Van Boeckellaan.

Kluizestraat afgesloten op donderdag 4 augustus

Donderdag 4 augustus wordt de Kluizestraat ter hoogte van nr. 31 tussen De Heyderstraat en Lookstraat afgesloten voor een verhuis.

Paaltjes in Kluizestraat ter hoogte van Lookstraat worden verwijderd, zodat plaatselijk verkeer mogelijk blijft, doodlopend aan nr. 31.

Verkeersmaatregelen in Tallaart tijdens fuif op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus

Naar aanleiding van een fuif in Tallaart op vrijdag 5 augustus zijn een aantal verkeersmaatregelen nodig.

 • Er wordt éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingevoerd in de Slenderstraat en deels in de Heistraat, van vrijdag 5 augustus om 20.30 uur tot zaterdagochtend 5 uur. Verkeer in de Slenderstraat is toegelaten vanuit de richting van Aarschotsesteenweg. Verkeer in de Heistraat, tussen Slenderstraat en Tallaart, mag enkel naar Tallaart.
 • In Tallaart, tussen de Heistraat en nummer 26, wordt er een busparking ingericht aan de oneven zijde.
 • Aan de even zijde (locatie fuif) is er een parkeer- en stilstaanverbod voorzien vanaf nummer 26 tot aan de Heistraat.
 • Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in Tallaart van aan nr 42 tot nr 2.

Arthur Vanderpoortenlaan afgesloten op vrijdag 5 augustus

Vrijdag 5 augustus wordt tussen 9 en 12 uur de A. Vanderpoortenlaan tussen Netelaan en Leopold III-laan afgesloten voor het uitvoeren van schilderwerken.

Omleiding gemotoriseerd verkeer wordt voorzien via Leuvensevest, K. Astridlaan; voor fietsers via Leopold III-laan.

Eénrichtingsverkeer Slenderstraat en Heistraat op zaterdag 6 en zondag 7 augustus en van zaterdag 13 t/m maandag 15 augustus

Naar aanleiding van paardenwedstrijden wordt er éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingevoerd in de Slenderstraat en deels in de Heistraat op zaterdag 6 en zondag 7 augustus en van zaterdag 13 t/m maandag 15 augustus.
Verkeer in de Slenderstraat is toegelaten van uit de richting Aarschotsesteenweg. Verkeer in de Heistraat, tussen Slenderstraat en Tallaart, mag enkel naar Tallaart.

Verkeersmaatregelen tijdens Donkfeesten van vrijdag 5 t/m maandag 15 augustus
Ter gelegenheid van de Donkfeesten zijn er een aantal verkeersmaatregelen nodig, zie hieronder. Meer info over de Donkfeesten zelf op www.donkvrienden.be.

 • Zondag 7 augustus van 14 tot 19 uur: Galgeveld wordt afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de feesttent.
 • Zondag 14 augustus van 15 tot 19 uur: voor de organisatie van een loopwedstrijds wordt het volledige Galgeveld en het fietspad naast het spoor afgesloten voor alle verkeer.
 • Maandag 15 augustus van 13 tot 18.30 uur: voor de organisatie van de Donkkoers wordt ook dan Galgeveld en het fietspad naast het spoor afgesloten voor alle verkeer.
 • De ganse periode, van vrijdag 5 t/m maandag 15 augustus, geldt er een parkeerverbod op volgende plaatsen in Galgeveld:
  • tussen Hockeyweg en de splitsing in Galgeveld
  • tussen Tuinweg en de splitsing in Galgeveld
  • tussen de splitsing en de doodlopende zijstraat naar de nrs. 52-56

%d bloggers liken dit: