Verkeersmaatregelen novemberfoor Lier

Van 31 oktober t.e.m. 17 november heeft de Novemberfoor plaatst op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest.

De opbouw van de Novemberfoor start al op zondagochtend 27 oktober. De foorkramen en attracties nemen hun standsplaats vanaf 7 uur in op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest start de opbouw op maandag 29 oktober vanaf 8 uur. Hieronder vind je de verkeersmaatregelen die hiervoor nodig zijn.

Zondag 17 november is de laatste dag van de Novemberfoor. De algemene ‘aftocht’ van de foor is voorzien op maandag 18 november. De eetkramen blijven een beetje langer staan, tot dinsdag 19 november.

VERKEERSMAATREGELEN van 27 oktober t/m 18 november

Zondag 27 oktober van 7 tot 13 uur: ernstige verkeershinder, vermijd het centrum met de auto

Vanaf 7 uur rijden de foorkramen naar het Zimmerplein, komende via de Berlarij en de Eikelstraat.

  • Vanaf 7 uur wordt de Grote Markt voor ALLE verkeer (ook voor fietsers) afgesloten.
  • De Florent Van Cauwenberghstraat wordt tijdelijk opengesteld voor verkeer in twee richtingen, doodlopend aan de Grote Markt. De ondergrondse parkeergarage blijft bereikbaar.
  • De Lisperstraat wordt tussen Kammenstraat en Grote Markt dubbelrichting. De Kammenstraat wordt opengesteld in de richting naar de Lisperstraat toe. De rijrichting in de smalle Vredebergstraat wordt omgedraaid.

Het plaatsen van de kramen op de Grote Markt is voorzien vanaf 8 uur.

Om 13 uur is de toestand terug normaal. Wij verwachten ernstige verkeershinder en raden aan om het centrum te mijden met gemotoriseerd vervoer.

Maandag 28 oktober van 8 tot +/- 14 uur:

Vanaf 8 uur worden de kramen op de Gasthuisvest geplaatst. Hierdoor geldt er daar een parkeerverbod vanaf 6 uur. De toegang tot de Gasthuisvest en A. Vanderpoortenlaan wordt afgesloten voor alle verkeer tot het einde (+- 14 uur). Omrijden kan via de Leuvensevest.

Zondag 3, 10 en 17 november tussen 14 en 22 uur:

Omdat er zondags meer bezoekers naar de Novemberfoor trekken, mag het toegelaten verkeer slechts in één richting over de Grote Markt. Dit betekent dat bussen, taxi’s en vergunningshouders vanuit Florent Van Cauwenberghstraat richting Werf niet toegelaten zijn op de Grote Markt. Zij dienen rond te rijden via Kapucijnenvest en Zimmerplein. Bussen, taxi’s en vergunningshouders komende uit de Rechtestraat kunnen wel gewoon over de Grote Markt.

In de A. Vanderpoortenlaan geldt tijdens de volledige periode van de foor enkelrichting (naar de K. Astridlaan toe). Fietsers zijn wel toegelaten in beide richtingen. Op de Gasthuisvest zal er een stilstaan- en parkeerverbod gelden tijdens de foor om de vrije doorgang van hulpdiensten te verzekeren.

Zaterdagmarkt verplaatst

Op zaterdag 2, 9 en 16 november vind je de zaterdagmarkt aan het Renaat Veremansplein, in de Rederijkerslei, in een deel van de Kruisbogenhofstraat en een deel van de Anton Bergmannlaan. Deze straten zijn afgesloten voor verkeer van 4 tot 14 uur.

Meer info over de Novemberfoor

%d bloggers liken dit: