Vermiste vrouw dood teruggevonden in Wilrijk

WILRIJK – Wat kon worden gevreesd is jammer genoeg vorige nacht rond 2u30 uitgekomen: de vrouw, een weduwe van 87, die werd vermist, is overleden. Ze lag onder het puin van de ingestorte woningen. Omdat men ervan uitgaat dat er geen verdere slachtoffers zijn is men ook begonnen met ondersteuningswerken aan woningen.

Willy Baten (80) had meer geluk. Hij woonde tot twee maanden geleden in een van de drie woningen. Toen moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis. Drie weken later werd hij ontslagen. Hij mocht echter niet naar zijn woning terugkeren maar werd naar een RVT gebracht, waar hij nog steeds verblijft.

De twee huizen links en rechts van de drie ingestorte woningen werden onbewoonbaar verklaard.

Woonzorgcampus Hollebeek stelt haar vrije assistentiewoningen ter beschikking van de slachtoffers van de ontploffing. Bewoners die momenteel niet meer in hun eigen huis terecht kunnen, mogen contact opnemen met
woonzorgcampus Hollebeek voor hulp bij huisvesting.

Rudi Janssen, directeur woonzorgcampus Hollebeek: ‘Onze woonzorgcampus is gelegen in de nabijheid van de ontploffing en we willen de getroffen buurtbewoners helpen waar nodig. Heel wat bewoners kunnen niet naar huis terugkeren, omdat de
situatie voor hen onveilig is. Zij moeten dus ongewild op zoek naar een tijdelijke, nieuwe verblijfplaats. Daarin willen we hen ondersteunen door hen onderdak te bieden in onze beschikbare assistentiewoningen.’

Getroffen buurtbewoners van de ontploffing in Wilrijk kunnen contact opnemen met de woonzorgcampus via het algemeen telefoonnummer 03 231 06 40 of via wzc.hollebeek@gza.be.

Het Wilrijkse districtsbestuur en het Antwerpse stadsbestuur betuigen hun medeleven en steun aan de slachtoffers van de ontploffing. Een steunregister werd geopend in het districtshuis op de Bist. In dit register kunnen bewoners hun steun kunnen betuigen aan de slachtoffers, betrokkenen en hulpdiensten. Het lag vanaf vanavond in het onthaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum (Bist 1).

Het steunregister kan de komende dagen worden getekend op de volgende tijdstippen: woensdag van 18 tot 22 uur, donderdag van 8 tot 20 uur, vrijdag van 8 tot 17 uur en zaterdag van 8 tot 17 uur.

Ondertussen waarschuwt Annick Gilles, diensthoofd van de tinnituskliniek van het UZA, waar men oorsuizingen behandelt, voor blijvende gehoorschade. ‘Vaak hebben mensen oorsuizingen of voelen ze zich duizelig en denken ze dat dit wel zal overgaan. Wie last heeft kan best snel naar het ziekenhuis gaan. Daar doet men dan een gehooronderzoek en wordt er eventueel een behandeling opgestart. Wie te lang wacht dreigt in de problemen te geraken.’

Mensen vragen ondertussen hoe ze financieel kunnen bieden. ‘We zijn daarmee bezig’, zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA). ‘We gaan na of we een rekeningnummer kunnen openen, eventueel in samenwerking met het Rode Kruis’.

De solidariteit is groot maar toch is de buurt niet te spreken over de actie van een glazenmaker die kaartjes in de bussen kwam steken om reclame te maken voor zijn zaak. (EM/Foto Marc Bogaerts)

Dit bericht wordt in de loop van de dag regelmatig aangevuld.

%d bloggers liken dit: