Vernieuwd Blauwboek voorgesteld tijdens de internationale dag voor mensen met een beperking in Borsbeek

BORSBEEK – Gisteren, 3 december, was het de internationale dag voor mensen met een beperking. Borah – de adviesraad van mensen met een beperking in Borsbeek – maakte van deze gelegenheid gebruik om haar tweede Blauwboek voor te stellen. Vorig jaar was er al een een eerste Blauwboek met daarin onder meer het advies naar de Borsbeekse gemeenteraad toe om genoeg blauwe parkeerplaatsen te voorzien met iets meer ruimte. Gisteren was het tijd om hierover een evaluatie te maken en nog andere suggesties te doen waar het nieuwe gemeentebestuur vanaf 1 januari mee aan de slag kan gaan.

‘We zijn gematigd tevreden met de inspanningen na ons eerste blauwboek’, zei de voorzitster van Borah, Naomi Van Der Velden. ‘Er is zeker al werk gemaakt van onze vragen, maar nog lang niet genoeg.’ Iets wat schepen Walter Kiebooms zeker wil beamen. ‘We hebben inderdaad al een inhaalbeweging gemaakt maar met dit tweede Blauwboek kunnen we opnieuw aan de slag. Zo zijn er momenteel in de gemeente toch al zeventien nieuwe parkeerplaatsen bijgekomen voor mensen met een handicap.’ ‘Klopt’, zegt dan weer de voorzitster van Borah. ‘Maar er zijn er ook enkele niet in orde wegens geen verplicht verkeersbord of het niet trekken van de wettelijke blauwe markeringen.’

Kortom, er is nog werk aan de winkel: een gemeentekaart waar al deze parkeerplaatsen op staan en alle toegankelijke openbare toiletten voor mensen met een beperking bijvoorbeeld zou echt schitterend zijn. Regioradio Zuidrand ging meelezen in het nieuwe Blauwboek en vroeg aan Naomi Van Der Velden of er al hard gewerkt was in de gemeente.