Vijftienduizend bomen vormen een mooi en nieuw klimaatbos op de grens van Kontich en Edegem

Knap initiatief en een zeer grote opkomst gisteren in de Edegemse beekvallei op de grens met Kontich. Bij Natuurpunt die de oproep gelanceerd hadden om hier mee bomen en struiken te komen planten spreken ze van de grootste plantactie ooit in de provincie Antwerpen. Alles was tot in de puntjes geregeld. Veel parkeerplaatsen voor mensen die toch met de wagen kwamen. Maar de meeste kwamen toch met de fiets of te voet.

Ook vaak met de schop in de handen. Klaar om Natuurpunt en het milieu een handje te helpen. Hier kan toch niemand tegen zijn vertelde ons al iemand bij het binnen komen. De initiatiefnemers van dit bos van zes hectare groot zijn de afdelingen van Natuurpunt Oude Spoorweg en Zuidrand, de gemeenten Edegem, Kontich en de provincie. Door aankopen en een grondruil werd er plaats gemaakt voor 15.000 bomen en struiken. We moeten hen allen dankbaar zijn voor hetgeen ze hier verwezenlijken. Want de natuur en het milieu is ook de toekomst voor onze kinderen.

Regioradio Zuidrand had er graag natte voeten en besmeurde schoenen voor over om die mensen aan het woord te laten die dit allemaal mogelijk maken.

 

Foto: Niels Schild

Bekijk via onderstaande link alle interviews

Vijftienduizend bomen vormen een mooi en nieuw klimaatbos op de grens van Kontich en Edegem

%d bloggers liken dit: