Voetbalclubs enige lichtpunt in alweer een donkerrood Antwerps weekend

De coronacijfers in Antwerpen blijven de slechte richting uitgaan. Uiteraard is het nog te vroeg om de eerste resultaten te zien van de strenge maatregelen die er momenteel gelden. Ook bij de winkeliers en de horeca zien ze de bezoekers elke dag achteruit gaan. Dit weekend was er het eerste soldenweekend. Maar de meeste klanten bleven weg. Het gaat van kwaad naar erger en het water staat de meeste winkeliers tot aan de lippen. Gelukkig was er wel goed nieuws bij de Antwerpse voetbalclubs.

Dat maakt toch al iets goed voor onze koekenstad. Zo haalde de Royal Antwerp Football Club zaterdag in een leeg Koning Boudewijnstadion haar derde Beker van Belgie binnen tegen het Brugge van trainer Philippe Clement en behaalde Beerschot de titel in 1B op bezoek in ook al een leeg voetbalstadion in Leuven. Maar het waren wel de twee enige lichtpunten die er het afgelopen weekend te rapen vielen in de stad Antwerpen. En ook de beide supportersclans hielden een rustig en respectvol voetbalfeestje. Dus vanaf volgende week kan de Jupiler Pro League opnieuw beginnen met twee Antwerpse ploegen in de hoogste reeks.

Laat ons nu maar hopen dat het Coronaspook snel voorbij is. En als het even kan willen we al onze luisteraars oproepen om hier mee aan te helpen.

%d bloggers liken dit: