Volgend weekend verkeert Wilrijk drie dagen lang in de kerstsfeer

WILRIJK – Wilrijk maakt zich op voor een feestelijk weekend op 7, 8 en 9 december. De kerstmarkt brengt drie dagen lang de eindejaarsfeer naar de Bist. Daarnaast staan ook de Lichtjesstoet en de 55ste editie van de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ op het programma.

De kerstmarkt is een vaste traditie op de Bist. Lokale verenigingen bemannen een weekend lang ruim 50 kraampjes waar bezoekers terechtkunnen voor geschenken, een hapje of een drankje. Muziek-bands en koren zorgen ondertussen voor ambiance, samen met de duizenden energiezuinige led-lampjes die de Wilrijkse kerstboom en de bomen van de Bist sieren. De kerstmarkt is open op vrijdag 7 december van 18u30 tot 22 uur, op zaterdag 8 december van 14 tot 22 uur en op zondag 9 december van 13 tot 18 uur.

Ook dit jaar staat voor het districtshuis een grote kerstboom met uitzicht op een plein vol tentjes. Lokale verenigingen zorgen voor hebbedingetjes, snacks en drankjes. Op het podium treden koren en muziek-bands op. Dit alles maakt van de kerstmarkt de ideale start- of eindplaats voor een rondje kerstshoppen in het Wilrijkse winkelcentrum. Maar u kan er even goed keuvelen met buren, vrienden en collega’s bij een warme glühwein of chocolademelk.

Op vrijdag opent Harmonie Sint-Bavo de festiviteiten. VVKG De Kegelaar doet zijn ding om 19u10 en om 20 uur is er een optreden van Sticky Notes. Zaterdag is de best gevulde dag met optredens van de Streetband van de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo (14u30, 17u30 en 18u30 ), Bard&Danny (15u30), Toonaardig (16 uur), T-trio (16u30), de Academie van Wilrijk (18 uur) en Niveau-Chapeau (20 uur).

Wie zich die dag aansluit bij de Lichtjesstoet, komt in een toverwereld terecht. Jong en oud zijn vanaf 16u30 welkom in het pikdonkere Steytelinckpark. Vanaf dan voorziet men de nodige animatie. Het vertrek is om 17 uur aan het Sint-Bavoplein. Het park sluit om 18 uur. Onderweg zijn er magische ontmoetingen met dansers en acteurs. Aan elke bezoeker wordt gevraagd om een lampion mee te brengen. Wie er geen heeft, kan er ter plaatse nog één kopen aan de tent van de jeugddienst. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel. Deelnemen aan de stoet is gratis en inschrijven hoeft niet.

Op zondag geeft VVKG De Kegelaar opnieuw een demonstratie (14u30), gevolgd door optredens van 4Fun (15 uur) en het Chirokoor Sint-Bavo (17 uur). Tenslotte is er de Geitencorrida (vanaf 14u30), maar daarover leest u elders op deze website veel meer. (EM)

 

 

%d bloggers liken dit: