Volgend weekend viert Boshoek feest met 54ste Narrenstoet als apotheose

BOECHOUT – Volgend weekend, van vrijdag 14 tot 16 juni,is het Boshoekkermis. Wanneer die voor het eerst werd georganiseerd weet niemand. Wat wel duidelijk is: zondag gaat de bijhorende Narrenstoet voor de 54ste keer uit.

Op vrijdag 14 juni opent het Boshoekrestaurant. Men heeft keuze uit een rundersteak van 250 gram met aangepaste sausen en seizoengroenten en frietjes, een gevarieerde koude visschotel, een vidéschotel met frietjes of een kinderschotel (vidé of curryworst en frietjes). Meer info en inschrijven via www.narrenklub.be. Dezelfde avond wordt miss Boshoek gehuldigd.

Op zaterdag 15 juni is er vanaf 21 uur het Boshoek Festival met vier bands op twee verschillende podia: Moen (met Boechoutenaar Daan Degroote die in zijn moedertaal – het West-Vlaams – zingt), Casablanca Carambol Company (een Lierse groep die pure fifties rock and roll en rockabilly brengt met country en swing in de afdronk), Six on Fire (een live-band uit Turnhout die het concept van mash-ups gebruikt zodat het klinkt alsof een dj met meerdere draaitafels hits uit diverse genres door en over elkaar heen gooit) en Fabiola Fun F*ckers (een niet alledaagse coverband uit het Antwerpse met een repertoire van moderne rock-covers.

Op zondag 16 juni is het dan tijd voor de 54ste Narrenstoet, die aan de Melkkuip vertrekt om 14 uur. Uiteraard stappen de twee reuzen, Gerard De Filosoof – genoemd naar de geestelijke vader van de stoet, Gerard Vollebergh – en Tante Trees mee op. Er zijn attracties zoals struifvogelpik, kermiskramen, springkasteel, kindergrime,…. In de tent speelt een discobar. Voor de stoet wordt het label ‘Reusvriendelijke gemeente’ overhandigd, uitgereikt door Reuzen in Vlaanderen vzw waarmee men steden en gemeenten waar reuzen leven de mogelijkheid biedt om zich naar de buitenwereld toe actief te engageren.

Alle manifestaties zijn gratis toegankelijk en vinden plaats om en rond de feesttent op het pleintje in de Boshoek en zijn een organisatie van de Narrenklub vzw, in samenwerking met het Feest- en Jaarmarktcomité van Boechout. (EM / Foto Boechout.be)

%d bloggers liken dit: