Volle zaal en staande ovatie voor rockopera in Boechout

BOECHOUT – Jan Degeest heeft afgelopen weekend zijn rockopera A Great War gepresenteerd voor tweehonderd enthousiaste muziekliefhebbers in een uitverkochte Vooruit in Boechout. “Dit doet enorm veel deugd”, vertelt de 61-jarige Boechoutenaar,
die al heel zijn leven liedjes schrijft.

Heeft Jan Degeest na een leven vol muziek, met zijn rockopera A Great War eindelijk een prijsbeest te pakken? Aan de reacties in de Vooruit te horen, lijkt het erop. Paul Op de Beeck uit Mortsel geniet nog zichtbaar na van wat Jan met zijn vijfkoppige band heeft gepresteerd.
“Ik ken Jan al ruim vijftien jaar. Hij is een kind van de jaren zestig: The Kinks, The Beatles, The Who en de ganse beatgeneration, dat is mijn muzikale speeltuin. Ik mocht vandaag mijn jeugd herbeleven. Daarvoor ben ik Jan heel dankbaar.”

In vijftien nummers, ondersteund door beeld en soundscapes, loodst Jan het publiek doorheen de waanzin van de Eerste Wereldoorlog. “Maar er mag af en toe ook gelachen worden”, knipoogt hij, waarna hij benadrukt dat A Great War geen musical is. “Dit is pure rock-’n-roll. In dit project heb ik mijn hart en ziel gelegd.”

Of er al een nieuw project in de pen zit? “Voorlopig niet. Maar inspiratie komt en gaat. Zodra er iets opborrelt, pak ik mijn gitaar en ga aan de slag. We zullen wel zien. De volgende dagen ga ik nog nagenieten van deze avond aldus Jan.”

%d bloggers liken dit: