Voormalig gemeenteraadslid pleit voor een Schepen van Gezondheid

BOECHOUT – Voormalig gemeenteraadslid in de gemeente Boechout mevr Ria Van Den Heuvel vraagt een lokale Schepen van Gezondheid.

“Wij hebben sinds enkele maanden een alcoholcharter ondertekend met onze jeugd in de gemeente Boechout. Maar alcohol is niet enkel een jeugdprobleem zegt,”Van Den Heuvel nu. “Drank is in onze huidige maatschappij één van de drugs die moet aangepakt worden. Veel mensen durven al eens een glas of meer te veel drinken bij verdriet, eenzaamheid en problemen. En dit kan snel lijden tot een verslaving. Ik werk veel in psychiatrische ziekenhuizen,” legt Van Den Heuvel uit.

“En daar zie je mensen van alle leeftijden die proberen af te raken van een alcoholverslaving. En het probleem treft niet enkel de verslaafde zelf maar vaak ook hele gezinnen. Daarom zou een Schepen van gezondheid in onze gemeente zeker geen overbodige luxe zijn. Die kan dan een zo breed mogelijk alcoholpreventiebeleid op poten zetten en zorgen voor de nodige informatieavonden. We mogen niet vergeten dat vele oudere mensen nog altijd een voorbeeld zijn voor onze jeugd. En dat zou best zonder al te veel alcohol zijn,” zegt de voormalige Schepen in de gemeente Boechout.